Web
Analytics
Skip to main content

Så bygger du en hållbar garderob #2

Tillsammans med projektet F/ACT MOVEMENT är Kulturungdom med och inspirerar till en mer hållbar modeindustri. Tycker du att re:design, hållbarhet, slow fashion och kreativt mode låter rätt spännande och att det är 100% dags att förändra modeindustrin och våra konsumtionsmönster, för allas och för jordens skull? Bra - då börjar vi med garderoben!

Missade du utmaning 1 så hittar du den här.

UTMANING #2
STYLING & SECOND HAND!

Fokus: mode, hållbara perspektiv, cirkulär konsumtion

Ibland tappar vi inspiration och känner att vi inte har någonting att ha på oss. Vi kanske till och med saknar ett visst typ av plagg eller är sugna på att prova något nytt. 

STYLING
Fastnar du lätt i samma mönster när du ska sätta ihop en outfit? Ett tips är att välja ut ett plagg från din garderob som du ska använda varje dag i en vecka. Vi lovar - du kommer att bli väldigt trött på plagget och kommer att längta efter resten av din garderob. Kanske vågar du dessutom tänja på gränserna och bära ditt plagg på ett helt nytt sett? Det är sann aktivering av garderoben!

SECOND HANDK
änner du ändå att du behöver något nytt - varför inte leta efter det på second hand? Det finns mer second hand där ute än någonsin och det blir enklare att hitta specifika kvalitetsplagg. Läs vår lista över
Göteborgs bästa second hand, eller kolla in våra tips på second hand-shopping online.

Det bästa med second hand är att du sparar på jordens resurser och du har större chans att hitta riktigt unika plagg!


F/ACT Movement är ett projekt från Göteborgsregionen (GR) och Science Park Borås som som handlar om att främja en mer hållbar produktion och konsumtion av mode och textil.

Taggar: Slöjd, Avtryck