Web
Analytics
Skip to main content

Så bygger du en hållbar garderob #3

Tillsammans med projektet F/ACT MOVEMENT är Kulturungdom med och inspirerar till en mer hållbar modeindustri. Tycker du att re:design, hållbarhet, slow fashion och kreativt mode låter rätt spännande och att det är 100% dags att förändra modeindustrin och våra konsumtionsmönster, för allas och för jordens skull? Bra - då börjar vi med garderoben!

Missade du utmaning 1 så hittar du den här.
Missade du utmaning 2 så hittar du den här.

UTMANING #3
UPPDATERA & PIMPA!
Fokus: mode, hållbara perspektiv, cirkulär konsumtion

Ibland går ett plagg sönder, får fläckar, har tappat passformen eller är rent ut sagt trist och vi pallar inte med det längre. Istället för att slänga så finns det några enkla grejer du kan göra för att förvandla ditt plagg till något helt nytt! Bara följ dessa enkla steg:

KLIPP
En väldigt enkel typ av remake är att gå loss med saxen. Har du en skjorta som du älskar men hatar de långa ärmarna? Klipp! Det blir en blus. Jeans med full passform på benen? Klipp! Det blir ett par shorts.

FÄRGA
Ett par svarta jeans kan lätt bli gråa efter ett gäng tvättar. Kör in textilfärg i nästa tvätt så ser de nya ut. En tråkig vit tisha blir enkelt en rave-succé ifall du till exempel färgar med tie-dye teknik. Våga prova!

ADDERA
En fläck kan förvandlas till en vacker, broderad blomma. Ett hål försvinner ifall du stryker på en snygg patch. Kanske ditt plagg inte har några fel mer än att det känns tråkigt. Ett litet ord, figur eller illustration kan göra ditt plagg riktigt unikt. Ifall du själv inte gillar att pyssla så skaffa en textilpenna och låt din konstnärliga vän göra underverk på ditt plagg!


F/ACT Movement är ett projekt från Göteborgsregionen (GR) och Science Park Borås som som handlar om att främja en mer hållbar produktion och konsumtion av mode och textil.

Taggar: Slöjd, Avtryck