Web
Analytics
Skip to main content

Remakeskola med F/ACT Movement

Tillsammans med projektet F/ACT MOVEMENT är Kulturungdom med och inspirerar till en mer hållbar modeindustri. Tycker du att re:design, hållbarhet, slow fashion och kreativt mode låter rätt spännande och att det är 100% dags att förändra modeindustrin och våra konsumtionsmönster, för allas och för jordens skull? Gött! Under tio kommande kortfilmer kommer du enkelt få lära dig hur du kan laga och göra om dina kläder för att öka deras livslängd och minska din klimatpåverkan. Följ med i remakeskolan!

DEL 1: Byxor till shorts. I den här videon lär du dig hur du enkelt gör om ett par långbyxor till shorts. Du behöver: Byxa, sax, nål och tråd, knappnålar, strykjärn. 
DEL 2: Stor till liten. Här går vi igenom hur du med enkla medel förvandlar ett större plagg till ett mindre. Du behöver: Skjorta, symaskin, knappnålar, strykjärn. 
DEL 3: Slipover. Vill du förvandla en tröja till en väst? Det är enkelt! Vi går igenom steg för steg hur du gör. Du behöver: Tröja, sprättare. 
DEL 4: Kul med scarfs. Det är både enkelt och snyggt att göra nya plagg av gamla scarves! Här visar vi hur du gör. Du behöver: skarves, knappnålar, symaskin
DEL 5: Två blir en. Kanske har du en tröja med en fläck och annan med ett hål? Här lär du dig hur du kan sätta ihop dem till en amazing tröja. Du behöver: två tröjor, symaskin, knappnålar.
DEL 6: Laga hål i vävda plagg. Lär dig att laga hål i till exempel jeans eller skjorta. Du behöver: tyg, sax, knappnålar, symaskin. 
DEl 7: Laga hål i stickat. Lär dig att laga hål i till exempel stickad tröja eller strumpor. Du behöver: tråd, nål, brodyr-ram, krita. 
DEL 8: Liten till stor. För liten tröja? Inga problem! Vi visar hur den blir större. Du behöver: sax, knappnålar, symaskin, tröjor.
DEl 9: Tröja till kofta. I den här videon lär du dig hur du enkelt gör om en tröja till en kofta. Du behöver: symaskin, garn, virknål, tröja, knappar.
DEL 10: Måla på plagg. Hotta upp dina kläder med egna mönster och färger! Du behöver: plagg, textilpennor, strykjärn.

Tack för att du följt med i hela remakeskolan <3 Alla filmer hittas samlat här.


F/ACT Movement är ett projekt från Göteborgsregionen (GR) och Science Park Borås som som handlar om att främja en mer hållbar produktion och konsumtion av mode och textil.

Taggar: Slöjd, Avtryck