Skip to main content
23 april 2020

Podd om unga konstnärer i landsbygderna

Lyssna på senaste av snittet av #PoddenLandet! där unga konstnärer från Västra Götaland snackar om hur det är att vara kulturaktör på mindre ort. Vår landsbygdskorre Agust, vår krönikör Jennie och medlem Nadja medverkar!

70 procent av våra konstnärer bor i landets storstadsregioner, så hur är det att verka som konstnär i någon av våra landsbygder? Träffar tre unga inspirerade konstnärer som verkar i utanför storstan. Vilka fördelar finns och vilka svårigheter kan de träffa på? Och vad betyder de digitala möjligheterna för att finna en ny publik?

Lyssna där poddar finns eller här www.landsbygdsnatverket.se/landet

Medverkande:
Agust Örn Helgason, snickare och konstnär, Uddebo
Jennie Hilli Sjöqvist, dansare och Skribent, Mariestad
Nadja Raunegger, konstnär och musiker, Mark

Jag valde Uddebo på grund av att det finns mycket konstnärliga aktiviteter i området. Det finns också en hunger från publiken att se mer. Jag letade i två år efter rätt plats och äntligen hittade jag hit för ett år sedan. Det känns jättekul.
- Agust Örn Helgason

De digitala möjligheterna jämnar ut, men man får inte tänka att det räcker. Det är jätteviktigt att fortsätta satsa och lägga pengar på kultur på landsbygden och inte låta det centraliseras ännu mer bara för att det kan jämnas ut med digitalisering.
- Jennie Hilli Sjöqvist

För mig spelar det inte så stor roll var jag är någonstans. Jag kommer alltid att uttrycka mig. Det är snarare jag som formar platsen efter mig själv. Går platsen att forma kommer jag göra det, annars kommer jag att flytta på mig.
- Nadja Raunegger


Podden Landet är en inspirerande och diskuterande podd med fokus på landsbygderna. Heta ämnen med engagerade och kunniga människor på 20 minuter. Ta på dig hörlurarna och följ med ut i landet. Det är Landsbygdsnätverket som producerar Landet - podden bortom storstan. I Landsbygdsnätverket samarbetar medlemmarna främst genom olika arbetsgrupper som jobbar inom olika tematiska områden. I arbetsgrupperna samlas företrädare för olika nationella föreningar och myndigheter som på något sätt har intresse för landsbygdsutveckling. Det är Landsbygdsnätverkets styrgrupp som efter en årlig behovsanalys avgör vilka verksamhetsområden som ska prioriteras.