Web
Analytics
Skip to main content

Residens för scenkonst

I samband med konst- och kulturfestivalen Nordiskt Ljus bjuder Nordiska Folkhögskolan och KulturUngdom in till ett scenkonstresidens under en vecka. Residenset är till för dig/er som vill arbeta med en produktion eller utforska en konstnärlig idé.

Kanske vill du/ni repetera en föreställning, researcha en frågeställning eller arbeta med något helt nytt? Residenset tar plats på Nordiska Folkhögskolan i Kungälv och under veckan ingår boende, mat, arbetslokal, handledning, ett arvode på 999kr/person, samt en work-in-progress-visning på Nordiskt Ljus avslutande festivalhelg.

Vem kan söka?
Du som är mellan 18-30, är bosatt i Västra Götalandsregionen, är utövare av någon form av scenkonst och medlem i KulturUngdom kan söka. Du kan söka som enskild person, som duo eller mindre grupp. 

Att vara medlem i KulturUngdom kostar inget och det finns inga förbindelser. Däremot är du med i ett ungt kulturnätverk och får ta del av alla KulturUngdoms aktiviteter. Du kan bli medlem i KulturUngdom i samband med att du söker residenset. 

Datum?
Residenset sker v. 30, måndag 24/7 till söndag 30/7.

Vad ingår?
Boende, mat, arbetslokal, handledning, ett stipendium på 999kr samt en work-in-progress-visning på Nordiskt Ljus avslutande festivalhelg. 

Hur söker ni?
Ansök genom att fylla i formuläret, där du berättar om vem du/ni är som söker och vad du/ni önskar göra under veckan.
Ansökningen är öppen till 1 april och besked ges senast 1 maj. 


KulturUngdom är en ideell förening som backar, synliggör och utvecklar initiativ kring eget skapande, projekt och arrangemang av och med unga mellan 13-30 år i Västra Götaland. Sedan starten 1994 arbetar vi med att främja kulturutövares och arrangörers rättighet till inflytande och delaktighet i kulturlivet. Vilken konstform du än sysslar med och i vilken form och storlek du än vill att den ska ta sig uttryck, så erbjuder vi samarbeten, nätverk och kontakter lokalt, nationellt och internationellt. Vi stöttar också med marknadsföring, kulturstödet K-Pengar och teknik. Vår verksamhet bygger på dina idéer och visioner, stora som små, allt är möjligt.

NORDISKT LJUS arrangeras på och av Nordiska folkhögskolan med sommarkurser, konstnärliga residens och festivalhelg. Syftet med projektet är att vara en kreativ mötesplats för skapande personer i Norden, samt en motkraft till de högerextrema krafter som gör anspråk på det nordiska begreppet. 

Nordiska folkhögskolan är belägen i Kungälv och välkomnar varje år elever från flera nordiska länder på våra kursinriktningar inom film, foto, teater, bild, skrivande och musik. Skolan grundades i 1947 mot bakgrunden av att efter en tid med krig, totalitära regimer och stängda gränser i Norden och Europa skapa en mötesplats för unga människor där man kunde träffas över nationella, sociala och åsiktsmässiga gränser. 

Läs mer på www.nordisktljus.se och www.nordiska.fhsk.se.

Relaterade artiklar