Web
Analytics
Skip to main content

Vi ses på Scenkonstbiennalen

Några av KulturUngdoms medlemmar har tillsammans tagit fram programpunkter till Sveriges största scenkonstfestival, Scenkonstbiennalen. I år äger biennalen rum i Stockholm och firar 30 år. Därför är det extra roligt att vi är med och bidrar med två programpunkter på både Unga Klara och Dramaten. Efter mycket bollande och tänkande landade det i en workshop i spoken word och ett seminarium om vad som är modigt att sätta upp på en scen idag. 

Seminarium: Modig scenkonst, vad är det egentligen?!

Modig scenkonst, vad är det idag? Är det sådant som provocerar, irriterar, delger nya berättelser eller som ger en tankeställare? I detta seminarium har 3 föreställningar valts ut utifrån olika synvinklar av begreppet modig scenkonst. Under seminariet kommer diskussionen att föras med scenkonstnärerna, hur ser de på begreppet modig scenkonst utifrån sin föreställning?

Moderator: Vivi Lindberg – skådespelare.
GÄSTER:
- Rachel Ann Willer, skådespelare, (medverkar i Seven methods of killing Kylie Jenner)
- Ylva Olaison, skådespelare, (medverkar i K.) 
- Farnaz Arbabi, regissör och konstnärlig ledare på Unga Klara. (Regisserat Brinn.)

DATUM: 31 maj 
TID: 15.00-15.45
Plats: Unga Klara 
Arrangör: KulturUngdom, Programgruppen 

Workshop: Spoken word med avslutande öppen scen 

Workshop i spoken word med avslutande öppen scen tillsammans med Henry Bowers. Henry Bowers är en prisbelönt och berest rappare och spoken word-poet. Han har uppträtt på poesifestivaler på de flesta kontinenter planeten har att erbjuda, gjort sig ett namn på battle rap-scenen såväl nationellt som internationellt samt hållit i ett oräkneligt antal skrivarworkshops i skolor runt om i landet.

I workshopen ingår introduktion till spoken word, skrivövningar och för den som vill möjlighet att läsa upp sin text.

DATUM: 31 maj 
TID: 19.00-21.00
Plats: Dramaten, Lejonkulan foajé
Arrangör: KulturUngdom, Programgruppen 


Programgruppen 

Så låt oss presentera den eminenta programgruppen som arbetat med dessa programpunkter sedan i början av december. 

Nora

Nora

Vivi (Foto: trettiotrekvadrat)

Vivi (Foto: trettiotrekvadrat)

Najomi

Najomi

Felicia

Felicia


Felicia Edberg
Felicia går sista terminen på Nordiska teaterskolan och har spelat teater i många år. Utöver att hon tycker mycket om teater så intresserar hon sig också för poesi och spoken word. På ordenibland@instagram lägger hon ibland upp texter om allt från neuroner till rädslor. 

Vivi Lindberg
Vivi Lindberg tar sin skådespelarexamen i juni från Högskolan för scen och musik i Göteborg. Hon har en förkärlek för litteratur och lipar till poesi lite för ofta. Som scenkonstkonsulent blir hon extra glad när hon kan se ett lysande ensemblespel och som skådespelare tycker hon om att jobba i bilder och med vackert språk.  

Najomi Brezina
Najomi Brezina, 26, bosatt i Göteborg, är med i programgruppen, men är till vardags student hos Globala institutionen, Göteborgs universitet där hon studerar om bland annat utvecklingsfrågor, migration, rasism och kolonialism. Hon har en bakgrund inom teater med flera utbildningar i bagaget. Just nu är hennes stora passion dans och hon dansar både salsa samt lindy hop. Hennes framtida mål är att sätta upp en egen föreställning med hjälp av fysisk teater.

Nora Bergström
Nora Bergström är ambassadör på Göteborgs Stadsteater och en del av "Backa backstage" på Backa teatern. Nora tar studenten från Donnergymnasiet i juni, där hon b.la har studerat kurserna scenisk gestaltning ett och två, med fokuset på dramaturgi, samt skrev hon sitt gymnasiearbete om maktrelationer inom teaterbranschen. Något som intresserar henne är pjäser som går utanför de traditionella teater normerna, som vågar kliva ut och experimentera med teater som konstform. Utöver Noras intresse och engagemang för teater arbetar hon även inom filmbranschen.


Scenkonstbiennalen 2023 genomförs 30 maj – 4 juni i Stockholm! Biennalen består av en stor mängd olika seminarier, samtal, mingel och workshops som initieras och arrangeras av Scensveriges medlemmar. 

Taggar: Scenkonst