Web
Analytics
Skip to main content

Utlysning: Dansare och danskonstnärer till ett digitalt scenkonstprojekt!

Community Art Lab Sweden ligger i startgroparna för att, under de kommande tre åren, revolutionera kultursverige! KulturUngdom är så klart med på tåget och vill tipsa om denna spännande utlysning.

Nu kan du vara med i ett spännande communityprojekt tillsammans med andra kreativa själar! Med coachning och resurser för att stötta dig i ditt konstnärskap, skapar ni som grupp ett eller flera konstnärliga verk som filmas och lanserar på en nyetablerad digital plattform för scenkonst!

I Community Art Lab Sweden får du möjlighet att skapa nya nätverk med unga över hela landet! Projektet är ett treårigt Arvsfondsprojekt med mötestillfällen från augusti till oktober. Vi söker dig mellan 13-26 år som vill utveckla ditt eget skapande tillsammans med andra. Det är helt upp till er som grupp vad ni vill göra, möjligheterna är oändliga! Ni kommer bli uppbackade av bland annat den erfarna koreografen och dansaren Denny Hultén, som är en av grundarna till Twisted Feet.  Det är dags att ni, unga kulturutövare, får verka på era egna villkor med de stöd resurser och hjälp ni behöver – där vi hjälper er ta era perspektiv och berättelser dit ni vill ta det. Förutsättningarna och ramarna är redo, det är upp till dig att fylla det med dina idéer.

Med fyra stationer, i norr till söder, öst till väst– är Community Art Lab Sweden ett nationellt projekt som konstnärligt brinner för att lyfta de lokala perspektiven. Runt om i landet kommer projektet innebära spännande, kreativa processer – som utgår från den plats just du bor på.

Tycker du detta låter spännande? Det är ett begränsat antal platser och det är först till kvarn så tveka inte att anmäla dig via det här formuläret! Sista anmälningsdagen är 31 juli.

Om du har några frågor om projektet kan du höra av dig till Cajsa Wittboldt, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..


Community Art Lab Sweden drivs av Livet Bitch! Scenkonst i Södertälje, Producentbyrån i Göteborg, Ung scen Norr i Norrbotten och CommunityKulturCentrum i Skåne. Samverkar med Producentbyrån i Västra Götaland gör Twisteed feet, Compass Dance och KulturUngdom.  

Taggar: Scenkonst