Web
Analytics
Skip to main content

KulturUngdom satsar på spelkultur

KulturUngdoms uppdrag är att stötta unga kulturutövare och kulturarrangörer runt om i Västra Götaland. Vi har märkt att spelkulturen har stor bredd och många utövare bland unga i regionen och för att den ofta verkar hamna lite i kläm mellan idrott och kultur. 

Förra helgen röt Josef Fares till i en intervju med GP Kultur och sa att ”spel är mer utvecklande än en hjärndöd bok.” Om det stämmer eller inte låter vi vara osagt men under 2021 undersöker vi på vilka sätt vi kan stötta unga inom spelkulturen. Vi har anställt en spelkonsulent samt precis öppnat upp vårt kulturstöd K-pengar för era kommande projekt inom spelområdet.

Läs intervjun med vår spelkonsulent Träffa vår spelkonsulent här och hör gärna av er till Karl om ni har tankar eller frågor om andra sätt som vi kan stötta er! Vi ser fram emot att få se alla spännande projekt som kommer att dyka upp framöver inom spelområdet. 

Hjälp oss utveckla spelområdet på KulturUngdom
Spelområdet är nytt hos oss så vi vill gärna få in synpunkter från er som är aktiva inom spelkultur. Vi är tacksamma ifall ni kan lägga några minuter på att svara på denna enkät, förhoppningsvis kommer det även att hjälpa er i framtiden!

Vad är K-pengar?
K-pengar är ett regionalt kulturstöd för dig mellan 13 och 30 år som bor i Västra Götaland. K-pengarna räknas som ett skattefritt stipendium och varje år fördelas 1,5 miljoner kronor till olika kulturprojekt. K-pengar kan användas till att genomföra projekt och arrangemang inom alla olika konstformer. Exempelvis konstutställningar, teateruppsättningar, cosplay, konserter, konvent, live, workshops, offentliga kulturarrangemang, slöjdande, musikvideos, spoken words, festivaler och massa massa annat. Nu under Coronakrisen är det tillåtet att ha digitala visningar av projekten som enda visningsfönster. Du kan dock inte använda pengarna till lön för den sökande eller till projektgruppen men det går bra att ge lön till de akter/gäster ni bokar - även om det nu sker i digitalt format. Fler kriterier finns att läsa om på hemsidan.

Eller har du kanske någon helt annan idé kopplat till spelkultur? Vi kan hjälpa till med det mesta, inga ideér eller frågor är för små eller stora. Hör av dig till vår spelkonsulent som gärna hjälper dig vidare!

Konsulent: Karl Robb Kaardal
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
0760-23 28 33

 

Taggar: Spel