Web
Analytics
Skip to main content

Vi möter Alicia Eriksson från musikalen Gränd Hotell

Vi tog ett snack med Alicia Eriksson som är regissör, manusförfattare och skådespelare i Skaraborgs unga musikteaterförenings första föreställning GRÄND HOTELL som har beviljats K-stöd. 

Musikalen GRÄND HOTELL  är en färgstark historia om vänskap, gemenskap och allas lika värde med sång- och dansnummer man inte kan sitta still i! Föreställningen handlar om hur en till synes rik och välbärgad tjej kastas ut på gatan på grund av lögner och obetalda skulder. Hennes ‘’vänner’’ försvinner snabbt och Jack får uppleva samhällets baksida för första gången i sitt liv. En oväntad vänskap med en uteliggare blir hennes räddning och snart får hon lära känna ännu fler som samhället vänt ryggen till. Hon blir en del av en stor familj och deras unika berättelser förändrar hennes liv. 

Det vankas premiärtider, den 7 september har ni premiär för GRÄND HOTELL. Vilka är ni som ligger bakom föreställningen? 
Vi som ligger bakom föreställningen heter Alicia Eriksson (21) och Eric Dernsjö (22) och vi kommer båda från Mariestad. Jag, Alicia (projektledare), studerar på Balettakademiens 3-åriga musikalutbildning i Göteborg och har många års erfarenhet på scenerna runt om i Skaraborg med olika musikaluppsättningar. Eric har däremot tvärtom aldrig stått på scen och arbetar främst inom restaurangbranschen. Det var runt nyår som han nämnde en idé om en musikal med musik från “Movits!” album “Äppelknyckarjazz” och jag visste direkt att detta var något riktigt bra. Jag kunde inte släppa tanken och bestämde mig i februari för att se om idén var genomförbar. Så, jag mejlade Movits! och de gav oss otroligt nog alla rättigheter att använda deras musik i vår egenskrivna musikal! Samma kväll startade vi en ideell förening (Skaraborgs Unga Musikteaterförening) som producerar föreställningen och resten… ja, det är historia!

Hur kom ni i kontakt med KulturUngdom och hur har ni fått hjälp?
Vi har även ett samarbete med Studiefrämjandet och det var vår handläggare där som tipsade oss om kulturungdom. Vi har fått otrolig hjälp av kulturungdom som gett oss bidrag som vi kunnat använda till allt från rekvisitabygge till hyra av lokal.

Vad är ditt bästa minne från repetitionsperioden?
Vi har repat med ensemblen från och med 1:a juni och mycket roligt har hänt. Mitt bästa minne är dock när termometern visade 33 grader varmt ute så vi inte kunde repa i vår vanliga lokal (som inte har AC) utan flyttade oss till skuggan i min trädgård och åt glass istället. När vi kände oss klara för dagen åkte vi alla och tog ett välförtjänt dopp i den mest fantastiska solnedgång jag sett. Riktigt mysig kväll!

Har du några tips till andra som gärna vill göra egna föreställningar / performance och inte vet vart de ska vända sig för tips och stöd?
Om du är osäker på något så finns det ALLTID någon att fråga. Tveka inte att skicka det där mejlet och ligg inte vaken på nätterna och tänk på frågor som du själv ändå inte kan lösa på egen hand. Kulturungdom, din kommun, Studiefrämjandet, föredetta projektledare, det finns så många som kan svara på dina frågor. Så tveka aldrig att höra av dig - jag skulle säga “fråga alltid en gång för mycket” så slipper du stressa över sånt du ändå inte kan göra något åt. Oftast så har man ju ändå tusen andra saker att tänka på i ett projekt, så kan ju vara skönt att stryka något.

Musikal nyhet 20180830 Alicia Eriksson
Foto: Privat


Läs mer om musikalen GRÄND HOTELL
Läs mer om K-Pengar

 

Taggar: Teater