Web
Analytics
Skip to main content

Oh grävling where art thou

Vi tog ett snack med teaterregissören Felicia Stjärnsand inför torsdagens premiär av föreställningen OH GRÄVLING WHERE ART THOU som beviljats K-stöd. En pjäs om integritet, freaks och kändisskapets pros and cons. En timmas musikaliskt ordraseri, skapat i turbofart.

Hej Felica! På torsdag har ni premiär för föreställningen OH GRÄVLING WHERE ART THOU.  Vem kom på den fantastiska titeln?
Ja det har vi verkligen. Sjukt! Den fantastiska titeln är helt enkelt den fantastiska pjäsens titel, skriven av den fantastiska Erika Lindahl. Så all cred till henne, hon är grym.

Berätta om processen.
Väldigt kortfattat gick det till såhär: Jag och Erika har promenerat runt halva Göteborg och suttit vid olika bord och pratat och pratat och hon har bearbetat texten så den passar vårt sammanhang. Jag frågade tre goa personer (Frida Boson, Hanna Källdin och Ellinor Jonsson) om de ville vara med och genomföra detta på jättekort tid, och så frågade jag Sabina Wärme om hon ville komponera musik till föreställningen. Alla ville, vilket jag är väldigt tacksam över! Vi fick låna en lokal på Kajskjul 46 vilket jag också är väldigt tacksam över. Och så körde vi!

Hur kom ni i kontakt med KulturUngdom och hur har ni fått hjälp?
Frida hade fått K-pengar till en annan produktion hon varit med i och sa ungefär ”KulturUngdom's K-Pengar borde vi söka, de är så himla schyssta”. Och det visade sig vara sant! Vi har fått en peng så att vi själva ska slippa betala för inköp/hyra av tex scenografi, ljus och kostym. Inga stora inköp, men många bäckar små du vet.

Föreställningen handlar om minnen. Vad vill ni själva att publiken ska minnas av föreställningen?
För mig handlar föreställningen inte om minnen utan snarare om integritet, identitet, kändisskap, utanförskap… Minnena används mer som ett formgrepp. Oj vad svårt, jag tycker det är roligt när publiken får med sig/minns olika saker. Men det finns en del att minnas hoppas jag! Bland annat musik, låga jeans och CD-freestyles. Allt inklämt i en berättelse om en grävling.

Har du några tips till andra som gärna vill göra egna föreställningar / performance och inte vet vart de ska vända sig för tips och stöd?
Gör det! Även om du kommer ångra dig 50 gånger på vägen kommer det vara värt det. Fråga kompisar/grupper/personer som du vill jobba med, är nyfiken på och kan ha kul med. Fråga folk du känner eller inte känner om hjälp, det finns så många bra och snälla personer. Om du ska söka pengar, leta upp andra som har fått pengar (till exempel på Kultur Ungdoms hemsida) och kolla hur de gjorde. Avslutar med ett mycket cheesy men ack så användbart tips: ha kul.


Föreställningen ges på Kajskjul 46, vid Chapmans torg och genomförs med stöd från Kultur Ungdom och Göteborgs stad.
Spelas: Torsdag 31/5 - 19.00 samt fredag 1/6 - 19.00

Facebook-event för OH GRÄVLING WHERE ART THOOH GRÄVLING WHERE ART THO
Läs mer om och ansök om K-Pengar

Taggar: Teater