Web
Analytics
Skip to main content

Scenkonstguiden lägger ner efter sex år

En era är över - våra vänner och samarbetspartners Scenkonstguiden lägger ner efter sex år. Scenkonstguiden startades av den fria teatergruppen Teater Nu 2014 med syftet att synliggöra scenkonsten och bredda det offentliga samtalet om konsten. Målsättningen har även varit att guida till konstupplevelser och skapa möjligheter för scenkonstnärer i början av karriären. Projektet startade med stöd från Allmänna Arvsfonden men har de senaste tre åren finansierats av medel från Västra Götalandsregionen.

Scenkonstguiden har under sina sex verksamhetsår varit värd för Scenkonstgalan, en nationell gala för scenkonsten som ägt rum i Göteborg fem år i rad. Projektet har även arrangerat 34 mötesplatser, 12 fester och 28 scenkonsthändelser. Projektet har även lyft nya röster om scenkonst på sin digitala plattform och drivit frågan om vem som offentligt för tala och tycka om konsten.

Beslutet att lägga ner tas nu när projektperioden tar slut sista december.

“Vi har undersökt en ny form för projektet men hittade inte en passande struktur eller en hållbar finansiering som skulle kunna säkra kvaliteten. Därför lägger vi nu ner när projektperioden tar slut. Scenkonstguiden har satt igång rörelser som vi kan se gett ringar på vattnet. Nu är det dags för Teater Nu att gå vidare.” – Matilda Klamas, projektledare Scenkonstguiden

Projektet kommer under december månad att fortsätta publicera artiklar, för att därefter inte längre uppdateras.

Information, datum:
1 december – Scenkonstguidens app för iOS och Android plockas ned
5 december – Gravöl och hej då-firande på Zamenhof i Göteborg
12 december – Sista dagen för nya artiklar på scenkonstguiden.se
31 december – Scenkonstguiden blir en arkivsida

Lycka till i framtiden Teater NU!
Vill ni läsa mer så gör ni det här:

http://scenkonstguiden.se/hej-da-scenkonstguiden/

 

Taggar: Scenkonst