Web
Analytics
Skip to main content

Workshop: Internationell scenkonst

Håller du på med dans, teater eller performance och skulle vilja spela utomlands? Är du nyfiken på vad det finns för internationella festivaler? Skulle du vilja veta mer om Fringe festivaler?

Den 25 november anordnar vi en träff för dig som är nyfiken på hur du kan framföra din scenkonst internationellt. Det blir tips och trix både kring hur man hittar festivaler, vad som är viktigt att tänka på inför en spelning och hur man söker finansiering. Med på plats är bland annat Gothenburg Fringes projektledare Hanna Gödl och Chris O'Reilly som kommer berätta om potentialen för unga artister i Västra Götaland att ta sitt arbete utomlands genom Fringe-festivalernas värld. Med 250 festivaler runt om i världen är Fringe ett globalt nätverk som strävar efter att vara en plattform och röst åt artister inom alla konstformer och konstellationer runt om i världen.

Hanna och Chris kommer att dela med sig av sin kunskap om hur du tar ditt arbete till en internationell nivå. Det blir tips om hur du söker turnémöjligheter genom Nordic Fringe Network, hur du bäst förbereder din show för turné, hur du kan kommunicerar med festivalarrangörer och når ut till publik i nya städer. Matilda Klamas, konsulent på KulturUngdom kommer ge inblick i hur en hittar till olika nätverk, festivaler och open calls. Givetvis blir det även fika och tid för samtal och frågor!

Var? Kronhuset vid Kronhusbodarna, Göteborg (Bor du utanför Göteborg finns möjlighet till reseersättning)

När? 25 november, kl 18.00-20.00

Hur? Alla är välkomna, men anmäl er i eventet HÄR innan och skriv i kommentarsfältet hur många ni kommer så vi kan planera för fika - alternativt maila er anmälan till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Samtalet kommer delvis vara på engelska och eventet riktar sig främst till dig som bor i Västra Götaland och är mellan 13-30 år. 

 

Taggar: Scenkonst