Web
Analytics
Skip to main content

Utlysning - Rymdkonst och kvantfysik

Sysslar du med scenkonst eller text och är intresserad av att förena din konstnärliga praktik med tankar kring vetenskap? Då är detta något för dig! Ta del av en bokcirkel och en kreativ workshop i gränslandet mellan vetenskap och konst.

Genom en bokcirkel, författarsamtal och workshop tar vi oss an frågor kring svarta hål, kvantfysik och tidens enhet. Som deltagare får du boken Skönheten i kaos & spännande möten med andra. En fin möjlighet för dig som är nyfiken på att läsa boken och reflektera runt och skapa utifrån den, tillsammans med andra.

Satsningen görs inom Vetenskapelser; ett projekt där konst och vetenskap möts.

Om boken:
Vi kommer utgå från succéboken Skönheten i kaos. En bok där där teoretisk fysik jämförs med mänskliga erfarenheter. Vi får läsa om svarta hål, sammanflätade elektroner och strängteori genom att reflektera över längtan och frustration, att bli kär och att känna andras blick på en själv. Författaren Julia Ravanis är 29 år gammal och hon har en filosofie magisterexamen i idéhistoria, är civilingenjör i teknisk fysik, doktorand i teknikhistoria vid Chalmers i Göteborg och medlem i redaktionen för tidskriften Glänta. Efter våra bokcirkelträffar kommer vi också ha ett författarsamtal med Julia.

Om workshopen:
Den 10 april möts vi för ett gemensamt konstnärligt processarbete på Litteraturhuset i Göteborg. Där kommer vi få ta del av en workshop på temat och sedan arbeta tillsammans med utgångspunkt från boken och våra samtal. I slutet av dagen kommer vi också ha en processvisning för varandra. Workshopledare är Helena Kågemark, aktör & lindansare. Helena är en del av scenkonstgruppen Alkemisterna.

Bokcirklar online: Torsdag 17 mars, 31 mars kl 17-18
Författarsamtal online: Torsdag 7 april kl 17-18
Workshop på Litteraturhuset i Göteborg: Söndag 10 april kl 10-17 (Deltagare utanför Göteborg får reseersättning.) 

SÖK NU!
Ansök genom att fylla i detta formulär.
Sista dagen att söka är 27 februari

Kriterier:
Du bor i Västra Götaland
Du är mellan 18-30 år
Du är medlem i KulturUngdom (Kostar ingenting, lätt att gå med här)
Du är intresserad av och sysslar med scenkonst och/eller text

Satsningen görs inom Vetenskapelser som är ett projekt där konst och vetenskap möts i samarrangemang med Litteraturhuset i Göteborg.

Taggar: Vetenskapelser