Web
Analytics
Skip to main content

Där rörelse och bild möts - en workshop i Gerlesborg

Välkommen till en workshop där dans och bild möts i ett intuitivt samspel! Den andra april kommer konstnärsduon Studio Silk från Jönköping för att hålla en workshop. Workshopen är initierad av av deltagarna på Scenstudions Scenkonstutbildning i Gerlesborg och genomförs i samarbete med KulturUngdom.

Om workshopen:
Helena Boström, bildkonstnär och Stina Nilsson, dansare ger verktyg och metoder för tvärkonstnärligt skapande med den fria improvisationen som grund. Vi kommer att utforska teman som närvaro, rörelse, rumslighet, mellanrum och kommunikation där konstformerna tar plats på lika villkor och influerar varandra i en kreativ växelverkan. Helena och Stina har sedan 2017 tillsammans utforskat berörings- och brytpunkter mellan konstformerna i en mängd projekt och föreställningar. De är just nu aktuella med föreställningen ”Den sista drontens salong” där de samarbetar med poeten Louise Halvardsson. Helena och Stina driver tillsammans Studio Silk i Jönköping - en plats för tvärkonstnärlig och experimentell konst och kultur.

Helena Boström är konstnär och grafisk formgivare. Hon arbetar både analogt och digitalt med pastell, skulptur, kompugrafi och bokproduktion. De senaste åren har hon uppträtt med live-teckning i en lång rad föreställningar med konstnärer från skilda discipliner.

Stina Nilsson är danskonstnär, utbildad på Statens Scenekunstskole i Köpenhamn. Stina baserar sitt konstnärsskap på improvisation som sceniskt uttryck och samarbetar ofta med bildkonstnärer, musiker och poeter. Stina uppträder ofta platsspecifikt i offentliga rum.

När?
Lördag 2 April 9-15:30 (lunchpaus 12-13:30)

Var?
Stensalen på Konstnärernas Kollektivverkstad
Skärholmen 1, HAMBURGSUND

Anmälan
Skicka din anmälan till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Workshopen är gratis att delta i, men det finns begränsat antal platser.
Skriv namn, antal personer och det du vill ägna mest tid till, RÖRELSE eller BILD. Det kommer finnas möjlighet att prova båda.

Lunch
Café Olivia håller öppet och möjlighet finns att avnjuta en god lunch för ca 80kr.

Välkomna!

Taggar: Scenkonst