Web
Analytics
Skip to main content

K-vlogg #17 - My Story

I dagens K-vlogg får ni träffa våra medlemmar Moé, Abdi och Marcus som berättar om sin Youtube-baserade talk-show ”My story”. Projektet går ut på att få unga att bli engagerade mer inom musik och film produktion men bland annat hitta meningsfullhet & sysselsättning.

Vi skickade några frågor till Moé om deras projekt som fick K-pengar i år.

Vilka är ni som driver "My story"?
Vi är tre vänner som håller på med TikTok men även börjat med Youtube nu samt filmer som kommer ut inom kort. Det är jag som heter Moheb men kallas för Moé. Sedan har vi Abdi som gör TikTok och sist men inte minst Marcus som också gör TikTok men har ett helt eget content. Jag och Abdi är mer öppna och försöker få tittarna att relatera till våra videos medan Marcus försöker få sina följare delaktiga. Han kan rita av dem, göra en signatur med deras namn osv.

Hur fick ni idéen till projektet?
Vi har länge gillat olika sorts talkshows och tyckte de skulle vara roligt och bara testa på eftersom vi ville ha en grund till vår youtube-kanal som idag har gått väldigt bra efter bara 14 dagar. Det är superkul. Så idén har kommit mycket från andra som gör intervjuer/ talkshows.  Det handlar om att vi ska försöka få ungdomar och gästernas supportar att kunna komma närmare sin idol och någon de de ser upp till. Vi vill på ett enkelt sätt bara försöka ha ett mer personligt content genom ”My story”. Vi tycker att det behövs lite djupare samtal där vi och tittarna lär känna personerna mer. Sedan även att vi ska försöka ställa frågor som många undrat och ge en blick på hur det ser ut och vara som gästen.

Ni samarbetar med Aktiv Arena i Alingsås - hur funkar det?
Det har funkat bra, väldigt snällt av de att låna ut redskap som behövts och extra roligt att de kan komma med tips och rådgivning. Vi är extremt nöjda. Hur var det att söka K-pengar? Det har underlättat mycket. Vi kände däremot att det vi vill göra hade behövt lite mer investeringar men man börjar alltid någonstans och vi tycker att K-pengarna har hjälpt oss att bygga upp en grund och härifrån är det bara att tuta och köra.

Var kan man följa "My story"? 
Vi har släppt vårt första avsnitt redan för 14 dagar sedan och den ligger idag på 50.000 visningar som är extremt roligt. Den finns på Youtube där vi heter ”Friendz”. Detta är som sagt grunden och vi ser mycket potential i alla vi jobbar med och tror på det vi gör och det skulle aldrig vara möjligt utan er och alla andra omkring oss. Så vi tackar så mycket för all hjälp och uppmanar unga och vuxna där ute som vill testa på något nytt att våga testa. Vi på Friendz är öppna med förslag och samarbeten och vill fortsätta med att ha med unga och vuxna som brinner för detta i våra framtida projekt.


Är du själv intresserad av att spela in en K-vlogg?
Är du en redan etablerad vloggare eller är du helt grön men intresserad av att prova? Alla är välkomna att söka. Vi har två varianter av K-vloggar som vi också arvoderar med en symbolisk summa. Antingen gör du en vlogg på temat korsa gränser/ följa stigar och väljer själv att tolka temat helt fritt eller så kan du välja att gör en vlogg som fångar arbetet med det kulturprojekt som du för tillfället håller på med.

Uppdraget riktar sig till dig som är mellan 13-30 och bor och verkar i Västra Götaland. Sök via mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Skriv en kort text om dig själv och om vad du skulle berätta om, om du fick chansen.

 

Taggar: K-vlogg, Film