Web
Analytics
Skip to main content

K-vlogg #18 - Costanza La Bruna

I dagens K-vlogg får ni träffa vår medlem Costanza La Bruna som har spelat in dokumentärfilmen "The sound of spring". En experimentell film som blandar fiktion och dokumentärfilm för att berätta om värdet av insekter idag. Huvudpersonen är en karismatisk svensk entomolog som samlar in insekter runt om i staden och korsar det svenska landskapet från vintern till följande höst, för att berätta om insektsjaktens cykel över årstiderna.

Vi skickade några frågor till Costanza La Bruna om projektet som fick K-pengar under 2022.

Hej Costanza! Berätta om hur fick du idén till den här ovanliga historien?
Idén till filmen föddes när jag läste boken "Flugfällan" av Fredrik Sjöberg. Dn berörde mig på djupet och jag bestämde mig för att flytta till Sverige för att spela in en dokumentär om insekter. .Jag var väldigt motiverad, jag började kontakta svenska produktionsbolag och entomologer för att se om jag kunde få stöd för projektet. Jag fick då kontakt med Freddy och idén blev verklighet.

Kan du berätta lite om dig själv och ditt filmskapande?
Jag upptäckte kraften i filmskapande när jag var 18 år. Från det ögonblicket har det varit en som terapi för mig att hålla i en videokamera. Att observera världen genom linsen ger mig möjlighet att lära känna nya perspektiv och dolda världar, utforska intima och okända berättelser, bli upphetsad och leva mycket mer än bara ett liv. När jag filmar vågar jag möta alla mina rädslor.

När är din film färdig och var hoppas du ha premiär?
Filmen kommer att vara klar i februari men premiären är ännu inte fastställd.

Vad är ditt nästa projekt efter ”The sound of spring”?
I nästa filmprojekt ska jag berätta om en ung brandman som arbetar med att släcka sommarbränder i Spanien. Spanien är det mest branddrabbade landet i Europa.

Är det möjligt att följa dina projekt på något sätt?
Der går att följa mitt filmskapande på mitt instagramkonto @costantementelunatica

Har du någon film som har inspirerat dig och du tycker att alla borde se?
Filmen som inspirerade denna berättarstil är Andrea Arnolds ”Cow.” Jag ville att "The Sound of Spring" skulle ha samma tystnader och samma intimitet i berättandet av en fruktansvärd historia.


Fotograf: Angelo Raia


Vill du visa upp ditt konst- eller kulturprojekt på K-vlogg?
KulturUngdom erbjuder möjligheten att presentera ditt projekt i form av en vlogg. Läs mer här. Alla är välkomna att söka. Uppdraget riktar sig till dig som är mellan 13-30 och bor och verkar i Västra Götaland. Sök via mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Skriv en kort text om dig själv och om vad du skulle berätta om, om du fick chansen.

Taggar: K-vlogg, Film