Web
Analytics
Skip to main content

K-vlogg #23 - Bibi Gustavsson

I vår senaste K-vlogg får vi träffa Bibi Gustavsson som nyligen har spelat in en kortfilm med stöd från K-pengar. I K-vloggen berättar Bibi om arbetet med filmen och vi får se en del bakommaterial från inspelningsplats.

Vi kontaktade Bibi för att höra lite mer om filmprojektet. 

Hej Bibi. I vloggen berättar du om din film som ännu inte har ett namn. Hur fick du idén till filmen? Vad handlar det om?
Under 2022 skrev jag, tillsammans med min kompis Nemo Sparding, en tv-serie i åtta delar. Om detta ska bli verklighet är första steget i processen att göra en pilot. Så då tog vi den scenen/sekvensen som vi tycker representerar tv-serien bäst men samtidigt har potential att att funka som en enskild kortfilm. Både serien och kortfilmen handlar om att överleva i sig själv. Eftersom huvudpersonen, Billie, alltid letar efter olika sätt att distrahera sig på. Ett tungt ämne som möter mörk humor och bisarra situationer, och just det mötet mellan humor och allvar är något jag är väldigt fascinerad av och älskar att skriva. 

Kortfilmen är också en pilot för en TV-serie. Vad är nästa steg nu för att kunna göra serien? 
Efter premiären är tanken att kortfilmen ska användas och marknadsföras som en faktiskt kortfilm och kommer därmed skickas in till diverse filmfestivaler och tävlingar. Det gör vi delvis för att på en gång nå ut till så många som möjligt och se hur den mottas så vi vet vad vi kan förbättra. Delvis det men även för den enkla anledningen att det är kul att ställa upp på festivaler :)

Efter det hoppas jag att vi känner att vi har tillräckligt mycket kött på benen för att kunna pitcha serien för diverse produktionsbolag. 

I kortfilmen så regisserar du samtidigt som du spelar huvudrollen. Kände du att du fick ihop båda rollerna? Vad var svårast? 
I mina framtida projekt kommer jag att fokusera mer på regi. Att kombinera regi och skådespel är inte fel per definition, ofta kan det till och med tillföra. Men då tror jag att man måste ha en större produktion med där allt runtom måste funka till punkt och pricka. Samt personer runt om med en delad vision som i sin tur kan ge regissören regi.

Problemet under inspelningen blev att det blev tydligt att jag behövde lägga mer fokus på att regissera, men då tappade jag istället en del av mitt eget skådespel. Nu i efterhand tror jag att jag hade presterat bättre i bägge rollerna om jag hade valt att fokusera på endast en av dom, inte minst skådespeleriet.

När och var har filmen premiär? 
I stora salen på Kulturhuset Kåken, fredagen 1 mars 2024. Fri entré! 

Skulle du vilja tipsa om tre filmer som inspirerat dig i ditt filmskapande och som du tycker alla bör se. 
Detta är alltid en svår fråga att besvara då man tenderar att aldrig känna sig helt nöjd med svaret då det alltid känns som att man utelämnar mängder av bra filmer. Men jag tänker att jag ska försöka nämna tre sjukt bra “måste-filmer” som har inspirerat mig i mitt skapande och men även skiljer sig en del från varandra. 

“Persona”, 1966 - av Ingmar Bergman, psykedelisk thriller 

“Världens värsta människa” 2021, av Joachim Trier, drama

“Buffalo 66”, 1998 - Vincent Gallo (spelar även huvudrollen), independentfilm


Vill du visa upp ditt konst- eller kulturprojekt på K-vlogg?
KulturUngdom erbjuder möjligheten att presentera ditt projekt i form av en vlogg. Läs mer här. Alla är välkomna att söka. Uppdraget riktar sig till dig som är mellan 13-30 och bor och verkar i Västra Götaland. Sök via mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Skriv en kort text om dig själv och om vad du skulle berätta om, om du fick chansen.

Taggar: K-vlogg, Film