Web
Analytics
Skip to main content

K-vlogg #11 Andreas & JohanFörsta K-vloggen för 2020 är äntligen här! I avsnitt #11 får ni träffa Andreas Mortensen och Johan Valentin Falklind som spelade in en vlogg under Gold Movie Award i London där de visat sin film Den gula jackan.

Gold Movie Award är en årlig filmfestival som hyllar indiefilmer på historiska Regent Street Cinema i London. Filmen har visats på festivaler hela året och har fått fem priser och två nomineringar. Den första visningen för allmänheten skedde på KulturUngdoms filmdag 2019 i samband med Göteborgs filmfestival.

Ni är precis hemkomna från Gold Movie Award i London där ni visat er film "Den gula jackan". Kan ni berätta kort- vad är Gold movie Award och hur fick den på visningen? Gold Movie Awards är en årlig filmfestival på historiska Regent Street Cinema i London som hyllar indiefilmer i både långa och korta format. Där mötte vi andra filmare från hela världen och inspirerades av tacktal från bl.a. Chiwetel Ejiofor och Ed Skrein. Den gula jackan var nominerad till priset för bästa skådespelerska och vann för bästa manus.

Er förra film fick ju en mängd priser. Har det varit svårt att gå vidare från den? Eller har filmen öppnat massa dörrar?Framförallt fick vi en känslomässig boost av priserna för Se. Vi försöker alltid gå vidare till ett nytt projekt när vi avslutat ett, och det var ännu roligare när man har fått en sån fin bekräftelse.

Vad har ni för planer i ert filmande för 2020? 
Vi är precis färdiga med en kortfilm som heter Ett hett rum, och vi har ett gäng kortfilmsidéer där vi försöker sålla i vilken idé vi vill fortsätta utveckla när vi har en färdig master på denna. Efter Den gula jackan som är 29 minuter lång känns det rätt med en serie kortare filmer något år framöver. Vi planerar att få ännu en kortfilm färdig under 2020.

Kan ni tipsa om tre filmer som vi inte får missa och som ni inspirerats av.
Vår gemensamma favorit från i fjol är Parasit men den kräver knappast någon rekommendation nu. Se den eller se den igen. Under filmfestivalen borde alla gå och se kortfilmspasset “I Dare You”. Inte minst för att se premiären av Krabbad #flerochfler. Förutom det har Andreas blivit besatt av Suspiria igen. Det finns för många för att välja. 


Är du själv intresserad av att spela in en K-vlogg?
Är du en redan etablerad vloggare eller är du helt grön men intresserad av att prova? Alla är välkomna att söka. Vi har två varianter av K-vloggar som vi också arvoderar med en symbolisk summa. Antingen gör du en vlogg på temat korsa gränser/ följa stigar och väljer själv att tolka temat helt fritt eller så kan du välja att gör en vlogg som fångar arbetet med det kulturprojekt som du för tillfället håller på med.

Uppdraget riktar sig till dig som är mellan 13-30 och bor och verkar i Västra Götaland. Sök via mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Skriv en kort text om dig själv och om vad du skulle berätta om, om du fick chansen.

Musikcred: Bottlecap - Cannot See

Taggar: K-vlogg