Web
Analytics
Skip to main content

K-vlogg #12.1 Yasmin Omar

K-vlogg är KulturUngdoms gäst-vlogg. Vi ska under tre bloggar få träffa Yasmin Omar, 17 år från Hisingen som kommer att berätta om sitt filmprojekt Sprucken spegelbild. Första avsnittet ser ni ovan och som en liten introduktion till vloggarna berättar här Yasmin mer om sig själv och om filmprojektet. 


Hej Yasmin. Vem är du? 
Hej, mitt namn är Yasmin Omar och jag är en 17-årig tjej som går på gymnasiet. Jag kommer från Göteborg, Hisingen. Finalist i Ortens Bästa Poet 2017. Sedan jag var ett litet barn har jag alltid varit bra på att uttrycka mina känslor och har aldrig varit riktigt rädd för att säga vad jag tycker och tänker. Jag har alltid skrivit texter men det var inte förrän cirka ett år sedan jag insåg att mina texter kunde ses som poesi. Jag skriver dikter för att det är ett sätt för mig att förmedla mina känslor med allmänheten. Poesi är mer än bara ord för mig, det är en del av mitt liv i några rader.

Vi har förstått att Sprucken spegelbild var din första film där du regisserar. Är det något du skulle gjort annorlunda om du gjorde om processen?
Jag hade intalat mig själv att det är okej om allting inte går som planerat. Ibland vill man att allting ska gå enligt manus och schema men när man har flera skådespelare och flera i teamet är det svårt. Man måste vara lösningsorienterad och det tyckte jag att jag var också, men det är skönt att veta att man kan slappna av lite och inte oroa sig.

Kommer du fortsätta med ditt filmande? I så fall vad blir nästa projekt?
Ja. Jag är inte helt säker på om nästa projekt blir teater eller film men jag kommer definitivt att fortsätta med filmandet och det kommer man att kunna hitta på min Instagram där lägger jag upp poesi videos och mindre kortfilmer.

Tipsa om tre filmer som du tycker alla borde se.
Miracle in Cell No.7
The Blind Side
Hidden Figures


Är du själv intresserad av att spela in en K-vlogg?
Är du en redan etablerad vloggare eller är du helt grön men intresserad av att prova? Alla är välkomna att söka. Vi har två varianter av K-vloggar som vi också arvoderar med en symbolisk summa. Antingen gör du en vlogg på temat korsa gränser/ följa stigar och väljer själv att tolka temat helt fritt eller så kan du välja att gör en vlogg som fångar arbetet med det kulturprojekt som du för tillfället håller på med.

Uppdraget riktar sig till dig som är mellan 13-30 och bor och verkar i Västra Götaland. Sök via mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Skriv en kort text om dig själv och om vad du skulle berätta om, om du fick chansen.

Musik: Bottlecap - Cannot See
Foto: Manar Alsweirki

Taggar: K-vlogg