Web
Analytics
Skip to main content

Grattis Casper – vinnare på Frame Filmfestival!

I lördags genomförde Frame filmfestival sin allra första online-upplaga. Ett stort grattis till alla lyckliga vinnare och ett extra stort grattis till Casper Thor som blev vinnare i mellanviktsklassen på Frame Filmfestival. I och med vinsten fick han också KulturUngdoms Framepris på 7000 kr.Frame är en årlig kortfilmfestival, tävling och mötesplats för filmare och filmintresserade i Västsverige och ger plats åt kortfilm och arrangerar seminarier, workshops och mingel som samlar både filmbransch och framtidens filmskapare. Frame är också regional uttagning till nationella filmtävlingen Novemberfestivalen.

Grattis Casper. Berätta lite kort om dig själv?
Tack så jättemycket Jag heter Casper Thor och jag är en 19 årig kille med filmskaparintresse. På dagarna så jobbar jag för tillfället som stenhuggare på Thorsbergs stenhuggeri och på fritiden så tar jag det lugnt och kollar på massor med serier och filmer, och när de finns tid över så skapar jag film oxå såklart.

Berätta om vinnarfilmen Var är Bosse?
Var är Bosse? är en film som jag skapade som mitt gymnasiearbete, filmen handlar om de två vännerna Adam och Bosse som är ute och leker i skogen när plötsligt Bosse ramlar och slår sig på ett mystiskt föremål vilket gör att Bosse senare försvinner spårlöst. Då gör Adam allt i sin makt för att hitta Bosse men när han väl gör det så märker han att någonting inte stämmer. Det som är speciellt med den här filmen är att jag spelar alla roller själv, vilket är 4 st, Adam, Bosse, Adams pappa och Bosses mamma. Mitt syfte med filmen är att jag ville testa att ha fler genrer i filmen, så jag har 4 stycken. Action, komedi, drama, sci-fi och skräck, men filmen är mest en komedi.

Hur fick du idén till filmen?
Idén vet jag inte riktigt hur jag fick, jag antar att jag satt en dag och plötsligt så kom den till mig och då så bestämde jag mig för att skriva ner den och på den vägen var det.

Hur har du finansierat projektet?
Hela filmen är en lågbudgetproduktion. Jag gjorde allt med saker jag redan hade, men utan min vän Timothy Gustafsson som hjälpte mig med kamera- och ljudutrustning så hade filmen inte blivit lika bra Vad ska du göra härnäst? I nuläget så vet jag inte vad för filmprojekt jag ska göra här näst, men jag antar att när nästa idé flyger in i mitt huvud så ska jag skriva ner den och sedan jobba vidare på den idén.

Ge oss tre filmer som inspirerat ditt filmskapande.
Filmer som inspirerat mitt filmskapande är nog Scary movie, Inception och Matrix.

 

Taggar: Film