Web
Analytics
Skip to main content

Intervju med Perla Heiefort - vinnare i Frame Festival

Grattis Perla Heiefort till förstapris i Mellanviktsklassen på Frame Filmfestival för din film Fruktkött! 

I priset ligger bland annat 7000 kr från KulturUngdom samt medverkan på Novemberfestivalen.

Hur kändes det att vinna och få ta emot pris inför publik?
- Det kändes jättekul! Jag tror inte jag har vunnit något pris innan, så bara det var ju spännande och sen är jag såklart väldigt glad över att det gick bra för filmen.

Berätta lite kort om dig själv och ditt filmskapande?
- Jag är 20 år från Göteborg och gillar olika delar av filmskapandet men tycker nog det visuella är roligast. Jag skriver och regisserar och den tydligaste röda tråden jag kan hitta i mina filmer är att dom ofta innehåller dryga tjejer och närbilder på händer. Min dröm är att motbevisa alla som tycker jag är pretentiös genom att en vacker dag göra den roligaste actionkomedin någonsin.

Berätta gärna om filmen "Fruktkött".
- Det är en surrealistisk och absurd film med inslag av skräck om en man som söker kärlek och närhet men som är inkapabel till att kommunicera med kvinnor, och därför skapar sin egen verklighet.

Hur fick du idén till filmen?
- Jag var, och är, väldigt trött på hur kvinnokroppen ofta objektifieras i film, särskilt i sex- och våldtäktsscener. Jag ville göra en film där det var omöjligt att sexualisera ett övergrepp, och där någonstans föddes idén till att dra objektifieringen till sin extrem genom att byta ut en person mot ett faktiskt objekt. Det gav fler idéer till vilken typ av person min huvudkaraktär kunde vara och sedan byggde jag filmen utifrån honom.

Hur har du lyckats finansiera projektet?
- Med hjälp av gratis arbetskraft! Nej men filmen är en slutproduktion från mitt första år på Katrinebergs Folkhögskola, så jag har inte sökt några pengar för den, utan fick en liten budget av skolan plus tillgång till utrustning, och som sagt, gratis arbetskraft i form av mina duktiga klasskamrater.

Vad ska du göra härnäst?
- Min senaste film är i postproduktion och parallellt med det utvecklar jag min nästa kortfilm, "Lika, Olika" - ett drama om två personer som på ytan är varandras motsatser, men som har mer gemensamt än dem tror . Sen håller jag på med ett litet dokumentärfilmsprojekt vid sidan av.

Ge oss tre filmer som inspirerat ditt filmskapande som du tycker alla borde se.
- Gillar och inspireras av mycket olika sorters film men några favoriter är Funeral Parade of Roses, Dronningen och Smala Sussie.

Taggar: Film