Web
Analytics
Skip to main content

KulturUngdoms filmdag 1 juni på Bio Capitol

Vi är glada att meddela att KulturUngdoms Filmdag i år åter visas på biograf! Den 1 juni står Bio Capitol i Göteborg som värd för en helkväll med kortfilmsvisning och prisutdelning av KulturUngdoms Filmpris på 10 000 kr.

KulturUngdoms filmdag är ett årligt event där filmer skapade i koppling till KulturUngdom (som t.ex K-pengar) visas. Det blir en helkväll på Bio Capitol i Göteborg onsdag den 1 juni, med visning av 11 kortfilmer, regisamtal med filmarna samt utdelning av vårt KulturUngdoms Filmpris på 10 000 kr.

Boka in 1 juni i kalendern nu!

→ KulturUngdoms Filmdag
→ 1 juni 2022
→ Bio Capitol, Göteborg
→ 17.30-21.15
→ Gratis inträde

 
PROGRAM 

17:30 | Öppnar entrén
18.00-19.30 | Visning Filmblock 1 + regisamtal
19.30-19.45 | Paus
19.45-21.10 | Visning Filmblock 2 + regisamtal
21.10-21.15 | Prisutdelning

OM KORTFILMERNA
FILMBLOCK 1
18.00 - 19.30

EN REKLAM 
Jovid och Venus har förlorat sina jobb under Coronatiden. De har blivit trötta på varandra också eftersom de varit hemma hela tiden. En dag går de ut för att äta på en restaurang - det blir en annorlunda dag för dem båda.

Genre: Spelfilm
Längd: 11 min
Regi: Jovid Eisai
Producent: Roozbeh Behtaji
Manusförfattare: Jovid Eisai
Fotograf: Daniel Aguirre

 

DJUNGELNS LAG 
Inne på tjejtoan på en nattklubb planeras ett slag. Tjejerna är trötta på de tafsande killarna ute på dansgolvet och har bestämt sig för att slå tillbaka, men allt förändras när Killen ramlar in genom dörren. I naturen är det den starkaste som överlever, den starkaste av djuren. Den starkaste människan får lättast sin vilja igenom, men har ett val. För oss råder inte djungelns lag.

Genre: Spelfilm
Längd: 10.48 min

Regi: Lisa Gripenberg
Producenter: Alexander Lönn Ardefelt, Louise Lönn Ardefelt & Jonas Lönn
Manusförfattare: Lisa Gripenberg
Fotograf: Willy Lukwago


COLLAPSE 

En film om överlevnad i en postapokalyptisk inte-så-snar framtid. En kvinna försöker överleva medan hon söker skydd och blir förföljd av en mystisk man.

Genre: Spelfilm
Längd: 6.30 min

Regi: Simon Bubach
Producent: Simon Malmevik (Holden McNeil) 

Manusförfattare: Simon Bubach & Holden McNeil
Fotograf: Alessandro Stagno

TILL HON 
En kort dokumentärfilm som sveper över Sverige och utforskar hur det är att ha en syster. Genom möten med fyra systerpar i olika åldrar växer en kollektiv berättelse fram om vardagens konflikter och behovet av närhet.

Genre: Dokumentärfilm
Längd: 9 min
Regi, manus, produktion, foto: Rita Kristola Wiklund & Vera Berggren Wiklund

 

SOLEN KAN INTE ALLTID SKINA 
Alvin och Sebastian möts för första gången och märker att de har exakt samma intressen och drömmar. De lyfter och hjälper varandra att nå sina mål. Deras relation utvecklas till mer än vänskap och när allt verkar vara som en dröm händer något som förstör allt.

Genre: Spelfilm
Längd: 14.49 min
Regi: Emmy Christensen
Producenter: Emmy Christensen & Jessica Balzano
Manusförfattare: Emmy Christensen & Jessica Balzano
Fotograf: Emmy Christensen

 

PINK RIDER 

Det var den svenska punken som först väckte Daniels nyfikenhet på Sverige och fick honom att lämna Colombia för att flytta till Göteborg. Efter att ha testat flera olika ”skitjobb”, som han själv kallar dem, blir han först glad när han erbjuds att arbeta som cykelbud. Han får ta på sig den rosa jackan och leverera mat över hela staden. Men jobbet blir tuffare än han har trott – ett punkterat däck eller en trasig telefon orsakar direkt avdrag på lönen. Pink Rider är en personlig reflektion över arbetsförhållandena under 2000-talet. Med både nostalgi och frustration fördjupar den här filmen vår förståelse för alla arbetares situation i den så kallade gigekonomin.

Genre: Dokumentärfilm
Längd: 12 min
Regi: Daniel Aguirre
Producent: Roozbeh Behtaji
Manusförfattare: Daniel Aguirre
Fotografer: Daniel Aguirre & Daniel Ledesma


FILMBLOCK 2 
19.45 - 21.10

LÅT DET BRINNA 
Tonårsparet Arabella och David har precis gjort slut. Omtumlade av beslutet tar de sig an nästa fråga, hur ska de berätta det för sina klasskamrater för att undvika jobbig stämning i skolan?

Genre: Spelfilm
Längd: 8.05 min
Regi: Adam Starsmark
Producenter: Josefine Rapp & Daniel Sandberg
Manusförfattare: Adam Starsmark
Fotograf: Olle Nocke Ekman

 

FJÄDERFÄN 
Åttaårige Roger kämpar för att hitta en balans mellan att vara en bra lekkamrat till sin bäste vän, och samtidigt leva ut sin fascination för fåglar - ett intresse han delar med sin mentalt instabila pappa.

Genre: Spelfilm
Längd: 15.13 min
Regi: Truls Svenningsson
Producenter: Truls Svenningsson, Liselotte Persson och Christian Zetterberg
Manusförfattare: Truls Svenningsson
Fotograf: Jakob Ivar Ekvall

 

A BATH IN MY MOTHER´S WOMB
”I ett drömlandskap utanför den fysiska världen svävar kropp och sinne mellan olika mentala tillstånd i sökandet efter total frigörelse.” A Bath In My Mother’s Womb är en experimentell kortfilm som genom dans utforskar stadierna födelse, kaos och stillhet. Idén är inspirerad av den biologiska metamorfos förvandling som sker i puppan från larv till fjäril, en metafor av hur essentiell harmoni är, för att både natur och människa ska ha möjlighet att hela och återfödas.

Genre: Experimentell kortfilm
Längd: 10.25 min
Regi: Mona Namér & Sofia Aedo Zahou
Producenter: Maida Krak & Amelie Svenstedt
Manusförfattare: Mona Namér
Fotografer: Sara Dehlin & Mika Aberra

 

LÄRARLYFTET 
En grundskola har beviljats ​​tjugo lönehöjningar av regionen. Det är nu upp till rektorn att bestämma vilka lärare som ska få höjningen. Marco, en kämpande matematiklärare, gör allt han kan för att vara i rektorns gunst, men han börjar snabbt misstänka att rektorn inte är så objektiv och ärlig som hon framstår.

Genre: Spelfilm
Längd: 14.27 min
Regi: Sebastian Johansson Micci
Producent: Erik Sundblad
Manusförfattare: Sebastian Johansson Micci
Fotograf: Antonio Ikovic

 

NUMMER 11 

Handlingen kretsar kring Maryam, som sitter på 11:ans spårvagn på väg till havet. Vi förstår snart att allt inte står rätt till, hon får ett mystiskt samtal om ett jobb som hon säger att hon inte vill ha. Snart får vi veta om vad skiljer Maryam och hennes liv från de andra som bor i samhället.

Genre: Spelfilm
Längd: 13.15 min
Regi, manus, produktion: Azad Larki
Fotograf: Farokh Tavakoli

Taggar: Film