Web
Analytics
Skip to main content

Kika in hos Filmplats Angered

Filmplats Angered jobbar deltagarna just nu med sina egna filmprojekt och får handledning av kursledaren Ozan Yapisan. Deltagarna har varit med olika länge och har därför kommit olika långt i sin process, men alla har en filmidé som de jobbar på att utveckla till en kortfilm. Vi har varit på plats och sagt hej under veckan!

Under veckans workshop låg fokus vid att tillsammans gå igenom manus och anteckningar, samt diskutera och hitta lösningar på de eventuella problem som uppkommit i skrivandet sedan gruppen senast sågs för en vecka sedan.

Att ha workshops handlar främst om att ge deltagarna värdefull kunskap kring hur man, på ett professionellt sätt, skriver manus och planerar för olika former av kortfilm. Några av deltagarna jobbar med att skapa spelfilm och andra gör musikvideor - bara fantasin sätter gränser för den typ av film som kan skapas under Filmplats workshopterminer.

Ett moment som stod i fokus denna vecka var hur olika kameravinklar, zoomningar och rörelser kan ge för olika effekter. Kursledaren Ozan berättade om allt från close-up shots till establishing shots och visade olika exempel från välkända filmer.

Anna 18 år, en av deltagarna vid Filmplats Angered, håller på med manus till sin kortfilmsidé som ska handla om en grupp ungdomar som blivit tillfångatagna och instängda i ett trångt rum. Gärningspersonen försöker få dom att vara medgörliga genom olika former av hot, men de uppför sig så pass irriterande att kidnapparen själv till slut flyr från gisslandramat. Filmen är ganska mörk, men med en hel del komiska inslag. Detta är Annas första termin som deltagare i Filmplats workshops och hon tycker att det är mycket roligt att få lära sig om hur film blir till rent praktiskt. I framtiden vill hon söka till någon längre filmutbildning och genom den få möjlighet att göra lite längre filmer. Därför tycker hon att det känns givande att vara en del av Filmplats. Man får värdefull kunskap och erfarenhet som kan hjälpa till vid antagningar till skolor, menar Anna.


Är du nyfiken på att skapa film? Det finns några lediga platser på vissa orter! Välkommen in här för att läsa mer.

Taggar: Filmplats