Web
Analytics
Skip to main content

Premiär för K-vloggen. Först ut - Carmen Jedrzejak

Med start nu på fredag drar vi igång en gäst-vlogg på vår hemsida med namn K-vloggen. Temat för hösten är förändring/rörelse, vad rör på sig, varthän och varför, vad vill du ska vara annorlunda? Stort som smått.

Först ut är Carmen Jedrzejak som är 22 år gammal och kommer från Angered. Hon beskriver sig själv som en nyfiken person som letar efter sin egen plats på jorden. Carmen skriver manus och regisserar både teater och film. Nu i höst börjar hon på Akademin Valand i filmisk gestaltning och vid sidan om plugget arbetar hon i projektet Liv1 där de lyfter olika unga som bryter normen på ett positivt sätt.

Känner ni igen Carmens namn i KulturUngdom-sammanhang är det inte så konstigt, då hon i september månad varit månadens poet och fått sina texter publicerade här på hemsidan. Tidigare i år vann hon också KulturUngdoms filmpris på 7500 kronor med motiveringen att "hon skapar filmer snabbare än någon annan men fyller dem ändå konstant med ett viktigt och tänkvärt budskap. Hon berättar på ett annorlunda sätt om utanförskap, ensamhet, hopp & drömmar & hennes röst bär inte bara bokstavligen upp filmerna utan berättar också en historia som inte så ofta får utrymme att berättas." 

Förutom sitt jobb med filmer och poesi skriver hon på sin roman och hoppas på att ge ut den snart. "Allt som jag upplever, hör och ser hamnar ofta i mina konstprojekt." - Carmen Jedrzejak

Håll koll här på hemsidan på fredag för att se Carmens bidrag till KulturUngdoms första K-vlogg.

Är du själv intresserad av att spela in en video så kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Skriv en kort text om dig själv, bifoga ditt CV samt några ord om vad du skulle berätta om, om du fick chansen.

 

Taggar: K-vlogg