Web
Analytics

Filmplats stora höstträff

I helgen träffades deltagare från alla aktiva Filmplatser för att delta i den årliga höstträffen. I år hölls den i Gothenburg Film Studios ”Studio 2” och deltagarna fick ta del av Novemberfestivalens strömmade program, lära känna varandra över kommungränserna och inte minst fila på sina färdigheter. Bland annat genomfördes en workshop där man fick lära sig att pitcha ett filmprojekt för potentiella finansiärer, och ytterligare en i att använda den rörliga bildens begränsningar till sin fördel.

Dagen inleddes med en guidad rundvandring i studion, ledd av Ylva Olsson. I studion har de chansen att få spela in sina kommande filmer genom att söka studiostöd. Många deltagare var nya för varandra men blev snabbt bekanta genom den första workshopen som gick ut på att göra en kort film med tydlig backstory, vändpunkt och pay off. Tre deltagare från Filmplats Borås och Angered/Göteborg samarbetade för första gången i en övning i att ta fram en kortfilmsidé, och det mötet fungerade så bra att de nu ska fortsätta utveckla konceptet. Väldigt kul tycker vi!

Tim Ericsson från Borås säger:
Det var spännande och trevligt att träffa alla från de andra Filmplatserna, och att pitcha en idé från ingenstans var nog det roligaste, och att det kanske blir en fortsättning på det.

Eric Pålsson sammanfattar dagen:
Kul att få träffa andra från olika städer, en nice cross over. Kul att få utmana sig själv. Tex att få pitcha en idé man inte ens har kommit fram till innan, man blev lite tagen på sängen! Och väldigt intressant att det ändå gick vägen.

Chantale Fitzé beskriver:
Vi hade lite blandade övningar och fick inspiration från andra filmskapare och kortfilmer, det var väldigt roligt. Och roligast var nog att få göra en liten kortfilm ihop med andra man inte känner. Man bara får ett litet uppdrag, att göra tre scener, och det behöver inte vara så komplicerat. Vi har annars alla så stora idéer, men det är väldigt kul att bara göra något konkret och se att det också kan bli bra.

Totalt deltog 20 unga filmskapare från Filmplatserna i Angered, Borås, Alingsås, Stenungsund och Lidköping. Filmplats höstträff arrangerades i samarbete med Gothenburg Studios Development, och är liksom de ordinarie veckoträffarna ett samarbete mellan Studiefrämjandet och KulturUngdom.


Är du mellan 13-30 år och nyfiken på att utveckla dina filmkunskaper? Anmälan till vårens Filmplats öppnar den 10 december! Håll utkik på Filmplats hemsida!

Taggar: Filmplats, Film