Web
Analytics
Skip to main content

KulturUngdom på Jubileumskompassen

Äntligen är det dags för Göteborg att fira sin 400:e födelsedag och självklart vill vi på KulturUngdom vara en del av det. I samarbete med 400 årsjubileet har vi fått möjligheten att husera på en av deras scener, den så kallade Jubileumskompassen. 

Fredag den 30 juni och söndag den 30 juli kommer ni att hitta oss där tillsammans med flera av våra medlemmar som kommer bjuda allt från musikframträdanden, poesi till dans samt teater. 

Spelschema söndag den 30 juli.

13.45 - 13.55 - Alba James
14.00 - 14.10 - Sune Hallsten 
14.15 - 14.25 - TRENDEN
14.30 - 14.40 - Moxie 
14.45 - 15.00 - GAV teater

Alba James
Alba är en 26-årig fransk singer-songwriter som bor i Sverige. Alba tror på älvor, är kär i sin ukulele och sjunger låtar om queer kärlek.

Sune Hallsten
Sune är en låtskrivare, producent och artist. På scenen framför han rapp på svenska med stort fokus på text och budskap.

TRENDEN
Ali, bättre känd som TRENDEN, har de senaste åren finslipat sitt sound och med ett djuriskt driv röjt vägen inom svensk pop-rap. Han är känd för att gå emot det traditionella sättet att släppa musik genom att ofta släppa sina låtar flera veckor i rad efter varandra. TRENDEN har nu ett sikte i mål för framtiden, och det är att bli Sveriges största artist. Idag gör han sin första spelning någonsin och framför några av sina kändaste låtar.

Moxie
Moxie är en sång- och danstrio från Göteborg. Medlemmarna är Spencer som är ledaren och main vocals, LisaLisa som är main dancer och Mima som är rapparen. Gruppen sattes ihop våren 2022 och har sedan dess släppt egna låtar, gjort covers, uppträtt på olika events och släppt en webshow.

Den här gången bjuder Moxie på dansuppvisning inom genren Kpop med Loco av Itzy och Love Me Like This av Nmixx.

G.A.V Teater
G.A.V Teater är en frigrupp som började på Mölndals teaterhus men tar steget vidare in till Göteborgs teaterliv. Vi har spelat föreställningar som musikaler, klassiska verk, nyskrivet samt jobbat mycket improvisation.

Föreställningen de ger i Jubileumskompassen ställer frågan: Om du hade en sista kväll i Göteborg, vad skulle du göra då?


Fredag den 30 juni spelade följande akter:

Vem E Vina? - Musiker från Borås som kommer stå på scen med sin egenskrivna musik där hon både rappar och sjunger.
Donche Trayanov - Donche kommer att uppträda och framföra traditionell makedonsk folkmusik men med sin alldeles egna touch.
Gjehnet Ademi - ung men redan väldigt erfaren rappare som kommer bjuda på sina tänkvärda och kloka texter samt sköna beats.
Martin Oskarsson + August Petrén - Denna duo vill passa på att hylla sina favoritartister från Göteborg. De spelar softa tolkningar av till exempel Laleh, José Gonzáles och Miriam Bryant.
Irma von Mentzer - Irma är vinnaren av Imagine Västra Götaland 2023 och kommer bjuda oss alla på egenskriven drömmig pop som tar oss med häpnad.

Fotograf: Happy Visuals/Göteborg & Co

Körschema

17:30-17:40 - Vem E Vina
17:45-17:55 - Donche Trayanov
18:00-18:10 - AG - Gjehnet Ademi 
18:15-18:20 - Martin Oskarsson och August Petrén
18:30-18:45 - Irma


Vem e Vina
Hiphop-artisten Vem e Vina från Borås styr kosan mot Göteborg och kommer för att ta plats på vår scen under 400årsjubileumet. Vem e Vina skapar musik som inte bara är utforskande och politisk utan även musik som får lyssnare att verkligen känna någonting ända in i benmärgen. Hon har ett debutalbum på ingång och hälsar att hon under jubileumet kommer att premiärspela några av låtarna från den stundande plattan, det får ni inte missa! 

Länk till spotify: https://open.spotify.com/artist/6byV9uZoTGwhMVI9yRu8Mv?si=8-8NfVkhTjC9GQEBOYglAw 
Länk till instagram: https://www.instagram.com/vemevina/

Donche Trayanov

Donche är en kille som via oss kommer till Jubileumskompassen för att framföra makedonsk folkmusik och andra låtar från Balkan. Låtarna spelas upp via hans egna keyboard där det kommer bjudas på allt från fartfyllda stycken till lugnare bitar.

AG - Gjehnet Ademi

Gjehnet är en ung och inspirerande artist och bosatt i Göteborg där han som 13 åring började sin musikkarriär och hittade sin passion inom rapgenren. Han gjorde debut som soloartist när han var 16 år i 2022 och namnet AG blev snabbt uppmärksammad. Hans debut låt “Flyger” nådde upp till 40.000 streams på spotify under de första 30 dagarna och hans musik blev omtalad av många. AG har arbetat med egna texter som blir ett kännetecken då många ungdomar kan relatera till budskapet. Via musiken får lyssnare en positiv verklighetsbild på hur det är för ungdomarna i dagens samhälle. I den andra singel releasen “Vem jag är” hör man hur AG har tagit fram ett nytt & fräscht sound där han tar avstånd från negativa influenser inom rap scenen som varit präglade kring våld, droger och kriminalitet i Sverige. I sin EP har han med andra duktiga artister och producenter som Big.M och Distrack. AG släppte EP under Maj 2023. Med en sofistikerad och trendig HipHop musik levererad i stil så är AG i branschen för att stanna.

Martin och August

Martin och August är två unga göteborgsmusiker som känner varandra väl sedan gymnasietiden. Efter att ofta ha spelat ihop i olika sammanhang tidigare tar de nu sig an duoformatet tillsammans för första gången. En hyllning av Göteborgsartister utlovas med nya stämningsfulla tolkningar av favoritlåtar.

Irma

Irma är en tjugoårig tjej från Göteborg som ser musiken som sin alldeles egna dagbok för alla tankar och funderingar som är svåra att få sagt. Hon vann i våras den regionala musiktävlingen Imagine här i Västra Götaland och representerade även regionen på riksfinalen tidigare i slutet av maj. 

Hon har ett eget och nyskapande sound som är rått och avskalat där texterna har en dramatik och stark känsla vilket ger hennes musik en spännande dynamik. Med en stor kärlek till ord och språk skriver Irma musik på både engelska och svenska, just för att desto fler ord att använda desto roligare.

Hennes musik visar en annan sida, då hon vanligtvis är en väldigt glad och energisk person, så är musiken mycket mer åt det sorgsna och allvarliga hållet. Hon gillar spänningen i att få bryta sig fri från sin vanliga roll och visa något annat som också är lika mycket artisten och personen Irma.


Göteborgs 400-årsjubileum är mer än ett firande. 2009 fattades beslut om att göra jubileet till en drivkraft som får saker att hända och i drygt tio års tid har arbetet pågått. Med utgångspunkt i göteborgarnas idéer har vi kommit närmare vattnet, närmare varandra och fått fler platser att mötas på. Tillsammans skapar vi ett ännu bättre Göteborg. Nu är det dags att fira! Följ 400-årsjubileet på www.goteborg2023.com.

Taggar: Musik, Text