Web
Analytics
Skip to main content

Träffa vår styrelseledamot Simone

Vi har fått en ny styrelse för KulturUngdom, med en blandning av tidigare och nykomna ledamöter. Styrelsen består av kulturengagerade människor, de flesta under 30 år, som vill utveckla och föra KulturUngdom framåt.

Idag får ni läsa en intervju med en av våra tre senaste tillskott i styrelsen, Simone Forsman som dessutom just nu gör praktik på KulturUngdom.


Namn: Simone Forsman

Ålder: 22 

Roll i styrelsen: Vice ordförande

Sysselsättning: Student

Intressen: Att se på film och alla sorters pyssel du kan tänka dig


Hej Simone och grattis till din plats i KulturUngdoms styrelse som vice ordförande! Berätta gärna lite om dig själv.
Tack! Det ska bli så kul att få vara med i arbetet kring KulturUngdom, även efter att min praktik tar slut. Jag kommer från en liten liten ö utanför Karlskrona. Sedan några år tillbaka har jag pluggat filmvetenskap vid Linnéuniversitetet i Växjö och närmar mig nu slutet av den utbildningen. Därför kände jag att det var dags att söka mig vidare och Göteborg kändes som det perfekta stället att flytta till. Jag är alltså väldigt ny i stan, men känner mig så välkomnad in i gemenskapen på KulturUngdom! Jag tycker jättemycket om allt som har med film att göra och skulle kunna prata om mina favoritfilmer i timmar om jag fick. En annan av mina hobbys är att just ”ha hobbys”. Jag älskar att påbörja nya små kreativa projekt, trots att inte alla blir succé.

Du gör din praktik just nu hos oss på KulturUngdom. Vad har du fått göra hittills och hur kommer det sig att du valde just KulturUngdom som praktik?
Jag valde KulturUngdom som min praktikplats dels för att jag ville ha en anledning att flytta till Göteborg, men en stor anledning till att jag valde som jag gjorde var att KulturUngdom jobbar så nära unga, samtidigt som organisationen själv är delaktig i att skapa kultur. Jag tycker det är viktigt att ge unga en plattform att få vara kreativa på olika sätt och även visa att det inte behöver vara så svårt att delta aktivt i kulturen. Detta tycker jag att KulturUngsom lyckas väldigt bra med och jag ville få se hur det arbetet gick till rent praktiskt.

Vad ska bli det roligaste med att vara med i styrelsen? Är det några frågor som du brinner extra mycket för?
Det jag tycker ska bli roligast med att vara med i Kulturungdoms styrelse är att faktiskt få lära mig hur styrelsearbete går till. Jag har tidigare aldrig suttit i en styrelse så jag har väldigt lite koll på saker än så länge, men jag är otroligt taggad på att få ta del av den kunskap som tidigare styrelseledamöter besitter!

Under min praktik har jag märkt att jag blivit väldigt intresserad av landsbygdsfrågan. Det är något jag aldrig reflekterat över innan men nu när jag lärt mig mer om vikten av att utöva kultur på landsbygden inser jag hur mycket jag önskar att någon hade jobbat med det där jag kommer ifrån. Därför vill jag gärna lära mig ännu mer om hur man kan sprida kulturen från storstäderna och få den att nå de mindre orterna.

Har du några tips till andra unga personer gärna vill göra egna kulturprojekt och inte vet vart de ska vända sig för tips och stöd?
Ett väldigt bra tips tycker jag är att faktiskt vända sig till någon på KutlurUngdom eftersom det finns både kunskap och resurser att hämta här! Allt från att låna utrustning till att söka finansiellt stöd går att få hjälp med.

Ett annat tips är att leta lokalt. Det finns mycket mer resurser att tillgå än man kan tro. En musiklärare kan till exempel ha kontakter som skulle vara intresserade av att hjälpa till med ett musikprojekt. Och våga misslyckas! Om projektet inte går som planerat är det viktigt att inte ge upp. Lär av misstagen och gör om det igen!

Taggar: Styrelsen