Web
Analytics
Skip to main content

Vi söker akter till Göteborgs 400-årsjubileum!

I sommar ska den gamle 400-åringen Göteborg firas ordentligt, och detta med konst, musik, möten och människor! Vill du vara med och fira? Vi på KulturUngdom kommer att programlägga kulturakter till Jubileumskompassen, en scen mitt i stan. Uppdraget är arvoderat!

Vi söker musiker, poeter, dansare, cirkuskonstnärer och teatergrupper under 30 år som vill köra ett eget set på 5 - 20 minuter, under någon av våra programdagar. Du behöver även vara boende eller verksam i Västra Götaland och medlem i KulturUngdom. 

Scenen: Jublieumskompassen
Är en liten scen i Bältesspännarparken som håller öppet hela sommaren. Kompassen kommer fungera som Göteborgs gemensamma vardagsrum, där du kan få scentid. Förutom det sceniska programmet kommer en här kunna käka mat från foodtrucks, hänga i solstolar, spela spel, träffa en vän eller sju, med mera, med mera. 

Våra programdagar
Fredag 30 juni 18.00-19.00
Söndag 30 juli 14.00-15.00

Teknik
Enklare ljudteknik med mikrofoner, myggor och PA finns tillgängligt samt en bildskärm där man kan visa bilder och filmer. 

Arvode 
Arvode enligt överenskommelse, varierar mellan 1000 - 5000 kr beroende på typ av akt och längd. Vi står även för resa om du reser från en annan ort än Göteborg.

Ansök
Är du sugen på att vara med? Fyll i det här formuläret senast den 31 maj —> https://forms.gle/8NdvD1KnKGNZ3zbv9 

Fotograf: Happy Visuals/Göteborg & Co


Göteborgs 400-årsjubileum är mer än ett firande. 2009 fattades beslut om att göra jubileet till en drivkraft som får saker att hända och i drygt tio års tid har arbetet pågått. Med utgångspunkt i göteborgarnas idéer har vi kommit närmare vattnet, närmare varandra och fått fler platser att mötas på. Tillsammans skapar vi ett ännu bättre Göteborg. Nu är det dags att fira! Följ 400-årsjubileet på goteborg2023.com och i sociala medier @goteborg2023.

Taggar: Musik, Text