Web
Analytics

Sök kulturstöd i din egen kommun

Kulturungdom har skapat en lista över de kulturstöd som finns tillgängliga för unga i Västra Götalands kommuner.

Informationen är insamlad från kommunernas hemsidor samt via kontakt med kommunernas kultursamordnare. Vi har försökt att sammanställa alla stöd som unga kulturarrangörer och kulturprojektledare kan söka för att förverkliga sina projekt. 

Av 49 kommuner i Västra Götaland har 23 st någon form av uttalad ungdomspeng. Klicka på kommunnamnen nedan för att se länkarna till de olika stöden. 

Om du vet om fler stöd eller om du ser att något på listan är fel, maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så uppdaterar vi sidan (senaste uppdateringen november 2022).

Ale

Alingsås

Bengtsfors

Bollebygd

Borås

Dals-Ed

Essunga

Falköping

Färgelanda

Grästorp

Gullspång

Göteborg

Götene

Herrljunga

Hjo

Härryda

Karlsborg

Kungälv

Lerum

Lidköping

Lilla Edet

Lysekil

Mariestad

Mark

Mellerud

Munkedal

Mölndal

Orust

Partille

Skara

Skövde

Sotenäs

Stenungsund

Strömstad

Svenljunga

Tanum

Tibro

Tidaholm

Tjörn

Tranemo

Trollhättan

Töreboda

Det går som ung kulturproducent och arrangör att maila kulturutskottet i Töreboda kommun och söka stöd för kulturarr eller projekt. Beskriv vad du vill göra och hur stort stöd du söker så tar de beslut i frågan. Mailinfo hittas på www.toreboda.se.

Föreningsbidrag
Studieförbund
Kultur- och fritidsstipendier
Leader Skaraborg

Uddevalla

Ulricehamn

Vara

Vårgårda

Kultur & Föreningsbidrag
Checken

Unga kulturaktörer kan enligt kulturchefen söka både projektbidrag och evenemangsbidrag. För att bidrag skall godkännas skall föreningen ha stadgar och medlemslista eller kunna uppvisa motsvarande grundförutsättningar. Projektbidrag kan även godkännas för ungdomsgrupper eller nätverk som arbetar under föreningslika förhållanden.

Vänersborg

Åmål

Öckerö