Web
Analytics
Skip to main content

Sök K-pengar för era digitala projekt!

Corona påverkar både er och oss på KulturUngdom på olika vis. Vi vill peppa alla i alla konstformer att hitta kreativa lösningar för att genomföra sina arrangemang digitalt och vi räknar digitala arrangemang som offentliga arrangemang tills vidare.

Här kommer några kreativa förslag på arrangemang ni kan ansöka om K-pengar för under coronatider:
- livestreaming av konserter och filmer
- podd/hörlursteater
- digitalt vernissage eller slöjdutställning
- digital poesikväll
- ljudverk / poddar
- digitala premiärer

Det är alltså nu under Coronakrisen tillåtet att ha digitala visningar av projekten som enda visningsfönster.

Ni kan såklart komma på ännu fler kreativa lösningar! Vi som jobbar med K-pengar finns här för att hjälpa till - hör av dig om du undrar något eller vill spåna idéer med oss!


Beviljas ansökningar för fysiska evenemang?

Vi beviljar k-pengar som vanligt men vi vill att ni gör en riskanalys av ert arrangemang utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer för mindre arrangemang, i skrivande stund 50 personer, samt rekommenderar att ha en plan B, plan för omställning etc.Vad kan du använda K-pengar till?
Ideella och publika kulturprojekt inom t.ex scenkonst, konst, film, musik, dans, slöjd, och text, med anknytning till Västra Götalandsregionen. Nu under Coronakrisen är det tillåtet att ha digitala visningar av projekten som enda visningsfönster. Du kan dock inte använda pengarna till lön för den sökande eller till projektgruppen men det går bra att ge lön till de akter/gäster ni bokar - även om det nu sker i digitalt format. Fler kriterier finns att läsa om på hemsidan.

Läs mer om K-pengar och skicka in din ansökan eller kontakta någon av våra handläggare:


BILDKONST & SLÖJD - Elin Åström | Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 


FILM - Joen Windahl | Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


MUSIK - Robin Havbring | Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.TEXT & ÖVRIGT - Sara Östebro | Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

SCENKONST - Ida Görsch | Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Taggar: K-pengar