Web
Analytics
Skip to main content

Unga avtryck hos Folk och Kultur

 
Folk och Kultur håller sitt årliga kulturpolitiska konvent i februari 2021. Tillsammans med oss på KulturUngdom skapar vi kanalen “Unga avtryck” som under konventet lyfter konst skapat av unga från Västra Götaland. Kanalen består av diverse verk, kortfilmer, poesiläsning, scenkonst, redesign och samtal. Innehållet kureras av KulturUngdom och tittaren kommer vägledas genom sändningen av Jennie Hilli Sjöqvist, krönikör för KulturUngdom.

Folk och Kultur äger rum 10-12 februari. Det är kostnadsfritt att besöka det digitala konventet så ta chansen att kroka arm med närmaste kollegan, kollegorna från en annan avdelning, kommun eller region, en annan bransch – eller annat land! Kanske vill du bjuda in någon som aldrig hört talas om Folk och Kultur tidigare? För att kostnadsfritt ta del av allt innehåll under Folk och Kultur 2021 skapas ett konto via deras hemsida.

Vi bemannar en chatt mellan kl 13.00-15.00 på torsdagen (11:e) för er som vill diskutera innehållet, Kulturungdom, unga, konst, kultur och demokrati (eller något annat).
Konventet pågår fram till den 12 februari och allt innehåll finns tillgängligt att ta del av kostnadsfritt fram till 19 februari.


BLOCK 1 - Queer meditation & poesi

Kulturungdom presentation
Jafar the Superstar - queer normkritisk meditation del 1
Poesiuppläsning av Sofia Elida
Poesisamtal Sofia Elida & Jennie Hilli Sjöqvist
Jafar the superstar - queer normkritisk meditation del 2


BLOCK 2 - Filmplats & tillgänglig scenkonst

Filmplats presentation
Filmplats minutfilmer
Filmplats gemensamt verk
Konstra presentationsfilm
Konstra trailer


BLOCK 3 - Scenkonst, remake & hållbart mode
SpinnUnga - tillgänglig scenkonst
Jafar the superstar - queer normkritisk meditation del 3 
Remakeskolan - hållbart mode
F/ACT MOVEMENT - remake & hållbar garderob


BLOCK 4 - Beverly Kills, videokrönika & Filmplats
Jafar the superstar - queer normkritisk meditation del 4
Kulturstöd - K-pengar
Musikvideo - Beverly Kills
Videokrönika - Fanny Gustafsson
Filmplats - webserie

Utgångspunkten för partnerskapet är att använda kulturen som verktyg för att på ett tydligt sätt illustrera hur ungas skapande bidrar till samhällsutvecklingen. Syftet är att innehållet ska nå de många makthavare som deltar under Folk och Kultur – och låta dem få upp ögonen för den kraft unga besitter och förstå värdet av att i större utsträckning involvera dem i beslut och processer. Genom partnerskapet hoppas vi att fler dialoger och skapandeprocesser sker tillsammans med unga, istället för att enbart riktas mot dem.

– Vår ambition har alltid varit att lyfta ungas röster, skapande och kraft. Så när KulturUngdom kom till oss med denna idé var det något vi självklart ville inkludera i konventet 2021. Vi ser att partnerskapet, som är helt i linje med vår värdegrund, kommer bidra till att höja konventets kvalitet. Kanalen “Unga avtryck” visar på styrkan i ungas röster och kreativitet, säger Linde Sjöstedt, projektledare och initiativtagare, Folk och Kultur.

Folk och Kultur
Folk och Kultur är ett tvärsektoriellt, kulturpolitiskt konvent som strävar efter att skapa långsiktiga och bestående strukturer för det fria regionala kulturpolitiska samtalet. Det är ett konvent och en arena för dialog och nytänkande inom kulturpolitiken med stort fokus på att främja ett tillgängligt och vitalt kulturliv i hela landet, sprida kunskap om kulturens betydelse i sig och för andra sektorer. Folk och Kultur är den ledande mötesplatsen för konstens och kulturens betydelse i demokrati- och samhällsutvecklingen. Konventet hålls i Eskilstuna i februari varje år sedan 2018. 2021 blir Folk och Kultur ett digitalt konvent och erbjuds kostnadsfritt för alla besökare.

Läs mer om Folk och Kultur.

Relaterade artiklar

Hittar inga matchande taggar