Web
Analytics
Skip to main content

Träffa vår verksamhetsledare

Idag möter vi vår verksamhetsledare Inger, som jobbar med KulturUngdoms utveckling i stort.


Namn: Inger Unenge

Intressen: Jag har ett brett intresse för kultur. Spelar och sjunger en del och är aktiv i Visans Vänner i Göteborg. Tycker om all sorts friluftsliv!

Sysselsättning på KulturUngdom: Verksamhetsledare

Hur länge har du varit hos KulturUngdom? 7 år


Hej Inger! Berätta gärna lite om din bakgrund.
Jag har jobbat många år i olika organisationer inom främst ideell sektor. Min grundutbildning är socionom och jag har även en påbyggnadsutbildning i psykoterapi. Har jobbat som samtalsterapeut, samordnare, handledare, projektledare, verksamhetsledare. Ofta har det varit inom socialt arbete med bl.a. psykisk ohälsa, integrationsfrågor, funktionsfrågor som fokus.

Vad gör en verksamhetsledare i stort? Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
Oj, det är så många delar. En vanlig dag är alltid lite olik andra dagar. Jag betar av mail, jobbar med planering, har möten med personer här på kontoret och med andra utanför. Och allt detta kan ha ganska olika innehåll. Planeringsfrågor, personalfrågor och budgetansvar och strategifrågor är väl de stora bitarna i verksamhetsledarens uppgifter. Att ha en helhetskoll på vad som händer i verksamheten.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Det är att följa vad som görs i vår förening, tänka framåt och stötta eller ta olika initiativ som får vår verksamhet att utvecklas. Det är väldigt stimulerande! Det händer så mycket spännande saker inom de olika konstformerna och projekten. Vi har möjligheter som en fri ideell förening att ta egna initiativ vid sidan det uppdrag vi har från Västra Götalandsregionens kulturnämnd. Det är en riktigt bra kombo av frihet och trygghet.

Vad önskar du i framtiden för KulturUngdom?
Jag önskar att fler unga i Västra Götaland ska känna till oss och vilja vara med och påverka vår förening och skapa konst av alla slag. Vi kan bli en ännu starkare röst!
Jag önskar att KulturUngdom fortsätter att vara en nyfiken, öppen förening som är beredd att lära nytt och skapa mötesplatser tillsammans med unga. Jag hoppas att vi som finns här även i framtiden besjälas av en stark lust till och tro på kultur och skapande.


Välkommen till oss! 

Relaterade artiklar

Hittar inga matchande taggar