Web
Analytics
Skip to main content

Månadens poet - Anna-Moa Rutgersson

Vi är glada över att kunna ge poesin en trygg hemvist här på KulturUngdom. Den här våren har vi fyra poeter som kommer att bjuda på ordkonst. Maj månads poet är Anna-Moa Rutgersson, 19 år gammal och född och uppvuxen i en förort utanför Göteborg. Vi överlåter ordet till Anna-Moa:

Vem är du?
Jag heter Anna-Moa, är 19 år gammal och född och uppvuxen i en förort utanför Göteborg. I våras tog jag studenten, och har efter det jobbat på mitt lokala café, åkt till Frankrike och försökt lära mig franska, samt ta reda på vad jag ska ta mig till härnäst.

Vad betyder poesin och skrivande för dig?
Skrivandet är något som jag har gjort hela livet. Det är något som jag har känt har varit mitt, något personligt, och någonting som har skänkt mig en annorlunda sorts glädje än någonting annat jag gjort. Just när jag har känt att jag måste få utlopp för mina känslor, så har jag allt som oftast vänt mig till poesin. Det är ett utmärkt sätt att göra det på, enligt mig. Jag känner mig inte fast i att verkligen försöka klargöra och beskriva känslorna på samma sätt som jag gör med prosa, vilket gör att jag känner att jag kan skriva ut på ett annat sätt.

Vad kommer vi att få läsa om i dina texter här på sidan?
Alla dessa känslor jag tycker mig ha:----)

Vilka poeter, förutom dig själv, vill du tipsa oss om?
Har aldrig fått den här frågan förut! Blir helt till mig! Okej! Först och främst: Bodil Malmsten. Därefter följer Charlotta Cederlöf, Tove Jansson, Kerstin Thorvall, Jeffrey McDaniel och de okända författare vars verk cirkulerar omkring på Pinterest (Pinterest är en guldgruva rent poesimässigt). I låtskrivarväg vill jag tipsa om Håkan Hellström (kan man ens tipsa om honom?), Veronica Maggio (kan man ens tipsa om henne?), Susanne Sundfør (främst låtarna Darlings och Memorial), Timbuktu, Lisa Ekdahl, Parham, Laleh, Stromae, och Joni Mitchell.

Kan vi läsa mer av dina texter eller se mer av det du gör någonstans?
Nej, det kan man inte. Man får helt enkelt hacka min dator för att komma åt det, om man (mot förmodan) har en vilja att läsa än mer av vad jag skrivit.


Anna-Moa Rutgerssons första dikt publiceras senare under dagen. Håll utkik!

Taggar: Poesi