Web
Analytics
Skip to main content

Sommarläsning x2

Sommarspecial: två krönikor i ett svep. Vi läser om Tovas erfarenheter om sommarjobb och Annas eskapism i fantasyns värld.

"Jag sökte otaliga tjänster och efter ett par veckor fick jag jobb som cafébiträde i Stavanger. Redan då tyckte vi som jobbade där att chefen ställde orimliga krav men eftersom jag var nitton år och inte ville låta som en lat ungdom klagade jag inte, åtminstone inte till vuxna. Enligt kontraktet skulle jag vara ledig varannan lördag men under tio månader var jag bara ledig en enda lördag."

Läs Tovas krönika "Till dig som fått ditt första jobb" här

 " 'Jag är rädd för Voldemort.' Detta var något som mina föräldrar fick höra varje kväll i säkert ett år av en 8-årig Anna. Jag såg första Harry Potter-filmen och blev så rädd för Voldemort att han inte lämnade min fantasi på flera månader. Det var något så djupt obehagligt med honom och jag tror inte att det var att han hade ett otäckt utseende utan mer att rädslan för honom i den världen var så stor och påtaglig.
Jag tror jag var rädd för rädslan.

Läs Annas krönika "Voldemort" här


Vill du också skriva krönikor och bli publicerad här på KulturUngdom? Vi söker nya skribenter som kan lyfta hösten med humor, intellingens, insikter, åsikter och vad helst du tycker är viktigt att skriva om. Skicka en presentation och ett par textprover till vår textkonsulent Sara på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Läs mer om kriterier och vad vi söker här! 

Taggar: Krönika