Web
Analytics
Skip to main content

Skriv krönikor hos oss!

Är du vår nya krönikör? Tre nya krönikörer ska ta plats på KulturUngdoms hemsida. Är du en av dem? Sök senast 14 juni.

En av KulturUngdoms satsningar är att skapa utrymme för medlemmars röster på hemsidan i form av krönikor, en ny text varje måndag. Här ges de stora orden, de nakna betraktelserna och de vardagliga funderingarna plats.

Under våren 2020 har det varit Jennie Hilli Sjöqvist, Lisa Barkholt Nord, Kajsa Lidin och Sahar Jorat som skrivit för oss. Sahar fortsätter, men de andra tar sig nu mot andra textäventyr. Vill du ta över fanan? Kanske tycker och känner du för mycket, för lite, alldeles lagom? Det går bra vilket som, bara du får ner det på papper, vill se det publicerat, kan hålla deadlines och tycker dig ha något att förmedla i ord. Kanske känner du någon som du vill tipsa om detta?

Alla krönikörer ger en krönika per månad under våren, totalt 4 krönikor var. Vi välkomnar texter på svenska och engelska. Uppdraget riktar sig till dig under 30 år som bor och verkar i Västra Götaland och det är arvoderat, med en symbolisk summa.

Temat för krönikorna under våren 2020 är blicka inåt/färdas utåt. Ta gärna avstamp från detta i ditt skrivande! Tolka det fritt efter vad som skapas i dig, stort som smått.

Ansök senast 14 juni 2020 med ett mejl där du berättar lite om vem du är, vad du gillar att skriva om, var du bor, när du är född och bifoga även en text du skrivit. Skicka din ansökan till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Lycka till!

Taggar: Krönika, Text