Web
Analytics
Skip to main content

Månadens poet - Sofia Elida Eriksson

Vi är glada över att kunna ge poesin en trygg hemvist här på KulturUngdom. I höst har vi fyra poeter som kommer att bjuda på ordkonst. September månads poet är Sofia Elida Eriksson. Vi överlåter ordet till Sofia: 

Vem är du?
Jag är en 26-årig queer typ från södraste delen av norra sverige, som hamnade i Göteborg för att plugga till kulturprojektledare. Här bor jag i ett gulligt vegankollektiv i Bergsjön och tycker mest om att hänga i skogen, brodera, väva, dricka kaffe och beundra mina begonior. Förutom det är jag med och driver Klotterklungan - en förening baserad i Gävle med fokus på graffiti och gatukonst, vars verksamhet riktar sig till kvinnor, ickebinära och transpersoner.

Vad betyder poesin och skrivande för dig?
Skrivandet känns som en gammal vän, det har jag alltid gjort - i otaliga google docs, anteckningsblock, på servetter, krogtoaletter, elskåp. Uppskattar att det är något som går att göra i nästan alla möjliga situationer, alltid närvarande. För mig huserar poesi magin, kan inte tänka mig ett liv utan det.

Vad kommer vi att få läsa om i dina texter här på sidan?
Om att planka på ersättningsbussar till Hudiksvall, om riktmärken och tolvslag, om situationer jag hamnat i, tillstånd som fångat mig, betraktelser från liv jag levt och liv jag kanske kommer leva.

Vilka poeter, förutom dig själv, vill du tipsa oss om?
Yolanda Aurora Bohm Ramirez, Athena Farrokhzad, Bodil Malmsten, Svetlana Cârstean, Richard Leppänen, Karin Boye, Sara Paborn. Och tusen till, som jag inte minns i skrivandets stund.

Kan vi läsa mer av dina texter eller se mer av det du gör någonstans?
Ja, kolla in mitt instagramkonto sofia.elida. I höst släpper vi i Klotterklungan vårt första fanzine med temat “I min skalle finns den nya världsordningen”. Där kommer jag ha med en del text, för mer info fanzinets release o.s.v kolla in klotterklungan.tumblr.com eller klotterklungan på Instagram.


Sofia Elida Erikssons första dikt publiceras under morgondagen. Håll utkik!

Taggar: Poesi