Web
Analytics
Skip to main content

Månadens poet - Saga Samuelsdotter

Dags att kicka igång hösten på riktigt - vilket betyder att det är tid för en ny poet i KulturUngdoms litterära hörna! Vi säger hej till Saga! Publiceringarna kommer som vanligt ske på torsdagar här på sidan, men först ut en presentation.

Vem är du?
Svår fråga. Mina föräldrar döpte mig till Saga. Jag kommer från västkusten, kanske har det präglat mig. Jag har pluggat textil/mode och ett år fri konst, kanske har det präglat mig. Jag har jobbat en del, för att ha råd att plugga, det har nog präglat mig mer. Just nu håller jag på med att försöka hitta balans. Hoppade av högskolan. Flyttar tillbaka till Bohuslän. Ska gå en skrivarkurs och lära mig leva. Sådant som är viktigt på riktigt.

Vad betyder poesin och skrivandet för dig?
Jag har ofta skrivit, mest anteckningar, observationer. Först senaste åren har jag tänkt att det faktiskt är poesi. Poesin för mig, eller det viktiga med den rent personligt, är nog hur jag har lärt mig uppskatta saker genom att beskriva dem i ord.

Vad kommer vi att få läsa om i dina texter här på sidan?
En blandning, men fyra dikter baserade på snabba anteckningar i mobilen som skulle kunna beskrivas som dagboksfragment.

Vilka poeter, förutom dig själv, vill du tipsa oss om?
Jag kanske skulle vilja tipsa om böcker som är en blandning mellan poesi och skönlitteratur. Mia Axelssons Skär är en sådan. Johan Esperssons Kungsbacka ultras är en annan. Okomplicerade, inte insnärjda i massa ord som ingen förstår, men väldigt vackra.

Kan vi läsa mer av dina texter eller se mer av det du gör någonstans?
Mina texter kanske dyker upp någonstans någon gång. Annars jag har jag en instagram med mest annan konst, ibland någon text.


Välkommen tillbaka för att läsa Sagas första dikt som publiceras imorgon!

Taggar: Poesi