Web
Analytics
Skip to main content

Månadens poet - Sewa Hame

Nytt år, och vi är glada att kunna välkomna nya skribenter och poeter in i vår texthörna! Vi säger hej till Sewa Hame - månadens poet! Publiceringarna kommer som vanligt på torsdagar, men först ut - en presentation. 

Vem är du?

Jag heter Sewa! Jag är 17 år gammal, bor i Lödöse med min pappa och jag studerar på Schillerska gymnasiet i Göteborg. För det mesta är jag nog väldigt glad och social och jag spenderar gärna mycket av min tid med vänner. Samtidigt älskar jag att sitta hemma och läsa i tystnad eller skriva dikter för mig själv!

Vad betyder poesin och skrivande för dig?
För mig är det obeskrivligt att tänka mig ett liv utan poesi och skrivande. Det är ett utlopp för min kreativitet och mina känslor. När jag inte vet hur jag ska förmedla mina känslor i tal, vänder jag mig oftast till pennan och pappret (alternativt anteckningar i telefonen). För mig är skrivande en del av livet, som är extremt viktigt!

Vad kommer vi att få läsa om i dina texter här på sidan?
För det mesta är det mina känslor förmedlade i poesiform som jag sedan bearbetat.

Vilka poeter, förutom dig själv, vill du tipsa oss om?
Det är definitivt en svår fråga! Emily Dickinson är såklart en klassiker och hon har definitivt många fina dikter! För det mesta läser jag nog poesi på engelska men jag läste nyligen en diktsamling av Majken Johansson, en av Sveriges främsta poeter, och jag skulle definitivt tipsa om henne!

Kan vi läsa mer av dina texter eller se mer av det du gör någonstans?
Jag är chefredaktör och skribent för Schillerskas skoltidning Schilldringar! Om du går på Schillerska är det bara att hålla utkik i korridorerna efter det senaste numret. Men vi har även en instagram, och där har vi länkat tidningen online! Där kan man läsa dikter som jag har skrivit med och ibland dyker det upp en novell här och där.


Imorgon torsdag publiceras Sewas första dikt, välkommen tillbaka då!

Taggar: Poesi