Web
Analytics
Skip to main content

Månadens poet - Tilda Ekman

Äntligen är det dags att presentera vårens första poet. Välkommen Tilda!

Vem är du?
Jag heter Tilda Ekman och jag är 24 år gammal. Jag växte upp på Kinnekulle och bor numera i Skövde. Jag pluggar litteraturvetenskap. Jag är intresserad av mykologi. Jag tycker inte att statyn Våldet vid Livets brunn är kvinnoförnedrande och även om den vore det så tycker jag inte att den borde tas bort.

Vad betyder poesin och skrivandet för dig?
Jag tänker att poesi, idag i allmänhet, men om inte det så i alla fall för mig, handlar mycket om närhetssökande och om en vilja att bli förstådd och att förstå andra. Om att vilja bli helt genomskinlig, eller, inte ens det, om att vilja att andra ska befinna sig inuti en, eller om att vilja befinna sig inuti andra. Att faktiskt genom språket inte bara visa upp sig själv, utan att ta något från sitt inre och genom dikten återskapa den delen av sig själv hos läsaren. Sen så är det ju alltid oklart om man lyckas eller inte, eller om det någonsin går att lyckas, men den poesi som jag tycker är något att ha verkar ju göra just något sådant, frammana ett visst tillstånd.

Vad kommer vi att få läsa om i dina texter här på sidan?
Jag skriver väl om samma saker som de flesta andra, om hur jobbigt det är att vara människa och om att vara förvirrad över det hela, om att vilja ha kontakt med andra men att känna sig ensam och om Gud.

Vilka poeter, förutom dig själv, vill du tipsa oss om?
Jag läser väldigt lite poesi egentligen, men jag gillar Marken av David Väyrynen väldigt mycket och Alfabet av Inger Christensen.

Kan vi läsa mer av dina texter eller se mer av det du gör någonstans?
Jag har inte mina texter någonstans men min instagram är pilsner_tilda.

Taggar: Poesi