Web
Analytics
Skip to main content

Månadens poet - Gabija Norvaisaite

Nu är terminens första poet- månad igång och vi är glada att få presentera september månads poet, Gabija Norvaisaite. Gabija kommer från Göteborg. Här nedan kan du läsa mer om Gabija och vad månaden kan bjuda på.

Vem är du?

Mitt namn är Gabija, jag är tjugo år gammal och har otroligt svårt för introduktionstexter, vilket är komiskt med tanke på att min största hobby bygger på att skriva texter om mig själv. Förutom poesin tycker jag om att pyssla med andra sorters uttryck också, bland annat linoprinting och journaling. Min identitet som butch och lesbisk tar upp stort utrymme i min konst, utforskandet av queerhet likaså. 

Vad betyder poesin och skrivandet för dig?

Skrivandet har alltid varit ett sätt för mig att bearbeta mina känslor, kan tycka det är otroligt svårt med hur abstrakta vissa saker kan vara och att sitta med dom en stund underlättar alltid för mig. Att utforska min identitet och mina relationer till andra blev snabbt något jag gjorde genom poesin med.

Vad kommer vi att få läsa om i dina texter här på sidan?

Det mesta jag skriver handlar om saker som ligger mig nära, vare sig det är relationer eller identitet. Könsidentitet och sexualitet är ämnen som ligger extra nära och bitar om detta kommer finnas med. Metaforer och symbolik använder jag mig mycket av så det kan man förvänta sig med.

Vilka poeter, förutom dig själv, vill du tipsa oss om?

Mina favoriter just nu är Richard Siken, Warsan Shire och Sue Zhao men den listan växer och ändras ofta.

Kan vi läsa mer av dina texter eller se mer av det du gör någonstans?

Just nu lägger jag inte ut mitt arbete på något speciellt forum men ni kan hitta mig på instagram under namnet @prisimenant 

 

Taggar: Poesi, Text