Web
Analytics
Skip to main content

Månadens poet - Sune Hallsten

Våren är i antågande och det är dags att lyfta fram en ny poet i vår texthörna! Vi säger hej till Sune Hallsten - månadens poet! Han är en 26-årig poet och låtskrivare från Ale som har musik och text som stora intressen i livet tillsammans med träning och friluftsliv. I hans texter får vi läsa om sårbarhet, kärlek och smärta. Publiceringarna kommer som vanligt på torsdagar, men först ut - en presentation.

Vem är du?
Jag heter Sune och är 26 år ung. Jag bor i Ale och har musik och text som stora intressen i livet tillsammans med träning och friluftsliv.

Vad betyder poesin och skrivandet för dig?
Jag tror att skrivandet är en stor anledning till att jag klarat mig så här långt i livet. Allt ifrån att skriva dagbok, till poesi, till låttexter. Det är mitt sätt att bearbeta trauman och intryck och ett sätt för mig att hantera min vardag. I perioder då jag mår sämre, skriver jag mer. När jag skriver mer, mår jag bättre. Så det är en väldigt positiv spiral för mig, och sådana bör man hålla hårt i.

Vad kommer vi att få läsa om i dina texter här på sidan?
Jag försökte att hålla någon sorts röd tråd i mina texter till Månadens Poet. Jag landade i sårbarhet. Att få vila i någons händer, skör som en nykläckt fågelunge. Även att få vara ett par händer som erbjuder en trygg bädd för någon annan att vara sårbar i.

Vilka poeter, förutom dig själv, vill du tipsa oss om?
Eftersom att jag tar mycket inspiration från musik och böcker, och anser att allt textförfattande är en form av poesi så vill jag rekommendera:

Paulo Coelho (författare)
J. Cole (artist)
Fredrik Backman (författare)
Norm (artist)

Kan vi läsa mer av dina texter eller se mer av det du gör någonstans?
Jag är mest aktiv på Instagram där jag går under sunehallsten. Där kan ni läsa fler av mina dikter och höra mer av min musik. Jag finns även på Spotify under artistnamnet Sune.

Via länken i beskrivningen på min Instagram kan ni sedan klicka vidare till alla mina andra projekt och sociala medier.


Imorgon torsdag publiceras Sunes första dikt, välkommen tillbaka då!

Taggar: Poesi