Web
Analytics
Skip to main content

Gå på offentlig läsning av nyskrivna manus

Den 20 november kl 19 är det äntligen dags igen för teater Atalante att slå upp dörrarna för en ny premiärreading av färsk film- och teaterdramatik skriven av unga! Detta blir andra läsningen arrangerat av KulturUngdoms Manuslabb, där unga som skriver får chans att presentera sina manus.

Manuslabb är ett projekt för att stärka området kring nyskriven dramatik och filmmanus i Västra Götaland. Här kan unga dramatiker och manusförfattare utveckla sitt skrivande, dela sina erfarenheter och inspireras av varandra. Vid detta tillfälle blir utbudet både traditionell pjäs- monologpjäs- konstfilm- och kortfilm - mer om det nedan!

Readingen sker den 20 november klockan 19.00 på teater Atalante, Göteborg.
Det är fri entré och håller på i ungefär 90 min.
Till Facebookevenemanget

Förutom att lyssna på dramatik som tidigare inte offentliggjorts erbjuder kvällen dig att nätverka med personer och organisationer som brinner för dramatik, på scen och film och text.


Medverkande manusförfattare 20 november:


Anna Axelsson bor i Göteborg där hon pluggar teaterstudier och jobbar som psykologassistent. Anna tycker om goda stunder med goda vänner. Hennes pjäs “På riktigt” handlar om två elvaåringar som träffas i en trädgård. Den handlar om att leka eller mena allvar, att vara sig själv eller någon annan, och de suddiga gränserna däremellan.

Elin Roslund bor i Falköping och studerar på Göteborgs folkhögskola. Hon är just nu igång med sin första budgetfilm, men när hon inte jobbar på filmen praktiserar hon på ett filmproduktionsbolag. Filmen “Metronom” är en blandning mellan drama och konstfilm som speglar ett gammalt par och deras kamp mot ensamhet efter många år som gifta.

Julia Nicolaisen är född och uppvuxen i Sundsvall men är numera bosatt på Hisingen i Göteborg, där hon studerar kandidatprogrammet i litterär gestaltning på HDK-Valand. Vid sidan av sina studier sysslar hon med diverse teaterprojekt, bland annat med sin frigrupp Teater Kreatur. ”Jag var 22 år när jag föddes” är en monologpjäs som rör sig kring teman som barndom, frigörelse och religion. Karaktären HON söker efter den egna identiteten samt har en önskan att se saker i sitt sanna ljus.

Simon Andersson är uppvuxen på Gotland men bor sedan 2017 i Göteborg. Till vardags studerar han till manusförfattare på YRGO, samt jobbar som kommunikatör på Göteborg Film Festival. Simon är även utbildad journalist, vilket han jobbar som då och då. Kortfilmen "Kvar" handlar om de ångestladdade förberedelserna inför en klassåterträff, och de komplicerade känslorna av mindervärdeskomplex som man kan uppleva efter att ha blivit kvar i uppväxtorten när alla andra har lämnat.

Relaterade artiklar